Fredag morgen melder politiet i Agder følgende på Twitter:

– Klokken 07.30 Melding om at det er stjålet elektronisk GPS-utstyr fra en gravemaskin ved Reddal. Politiet skal undersøke åstedet, skriver politiet i Agder på Twitter.

Mannsterke: Fire politibetjenter er på stedet. Foto: Rolf Hansen

Styringsutstyr

Det er Morten Pedersen, daglig leder i Reddal Sand AS, som er blitt frastjålet GPS-utstyr til en verdi av 300.000 kroner.

– Tyveriet har skjedd i løpet av natten her på det nye sandtaket til Reddal Sand på Lundemoen. Utstyret har en verdi på 300.000. Det er snakk om styringsutstyr som er stjålet inne i gravemaskinen, sier han.

– Men i det øyeblikket utstyret blir koblet til en ny enhet hvor som helst i verden, så vil det være sporbart hos leverandøren og har ingen verdi for tyvene. Vi er forsikret og taper derfor ikke noen penger, men må nå må vi jo vente på nytt utstyr, sier daglig leder Morten Pedersen.

Sporbart

Fire politibetjenter er på stedet.

– Det er en del GPS-utstyr som er stjålet i løpet av natten, og vi sikrer nå spor på åstedet. Dette er dessverre blitt vanlig i anleggsbransjen de siste årene, men nå har produsentene kommet med nytt utstyr som er sporbart i ettertid, sier patruljeleder Benjamin Curven.

Lundemo: Tyveriet har funnet sted på det nye sandtaket til Reddal Sand på Lundemoen i løpet av natten. Foto: Rolf Hansen

Trafikkontroll

Rundt klokken halv to natt til fredag meldte politiet følgende på Twitter:

– Politiet har hatt trafikkontroll ved Vesterled mellom klokken 00.30 og 01.30. 28 kontrollerte kjøretøy. En mann anmeldt for kjøring med bil uten gyldig førerkort, står det.

Utenom dette har det vært en rolig natt for politiet i Agder, bortsatt fra noen hendelser knyttet til uteliv i Kristiansand.