Værvarselet forteller nemlig om store mengder regn fra og med tidlig tirsdag morgen. Dette kan meteorologene spå fordi de følger bevegelsene til en stor nedbørsfront som er på vei og vil treffe vårt distrikt.

– Denne nedbørsfronten ligger i Nordsjøen og beveger seg langsomt østover til Agder, og kommer til den østlige delen tidlig tirsdag morgen. Da blir det regn utover resten av dagen. Siden den beveger seg så langsomt, blir den liggende i området. Den går østover, og så vestover. Dermed blir det også en regnfull dag på onsdag, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga til Adressa mandag kveld.

Ikke styrtregn

Aller mest nedbør ventes den første av de to regndagene. Tirsdag kan det komme så mye som 40-50 millimeter med regn i Grimstad og distriktet.

– Ikke på kort tid, men regn med moderat intensitet over flere timer, så det blir mye vann før nedbøren svekkes utover onsdagen, sier Haga.

Mer i vest

Det er imidlertid ikke snakk om så mye regn at det er sendt ut noe farevarsel.

– Vi vurderer fortløpende om noe tilsier at intensiteten på nedbøren skal øke. Det kan se ut som om det blir litt mer nedbør i de vestre delene av Agder, sier meteorologen.

En ting er sikkert: Det blir vått.

– Det vil bli mye vann. Den høyeste intensiteten får vi i de sørligste områdene hvor det er snøfritt, så vi ikke får snøsmelting i tillegg.

Spenning: Mange lurer nok på om vi får en slik 17. mai med sol og pent vær, eller om det blir regn. Foto: Kjetil Karlsen

Så blir det bedre

– Blir været bedre etter onsdag?

– Ja, høytrykket som har gitt godvær ser ut til å forsterke seg. Vi venter at det skal stabilisere seg, at skydekket skal løse seg opp, og at det blir en god del sol og stigende temperatur. Fra fredag og utover vil temperaturen øke en god del. Da blir det temperaturer nær 20 grader litt inn fra kysten, kanskje 18-19. Det blir ikke så mye i Grimstad på grunn av den kjølende sjøen, sier Haga.

Hva med 17. mai-været?

Om ikke lenge er det grunnlovsdag, og været denne dagen er det mange som er spent på.

– Det er en usikkerhet knyttet til 17. mai-været, for forsterkningen av høytrykket vil vi kanskje ikke ta med oss utover i neste uke. Det er en liten mulighet for at det kan svekkes noe da, og en økende mulighet for regn. Når det er sagt, er det fortsatt mer sannsynlig med oppholdsvær enn regn på Sørlandet, sier Haga.

Han er med andre ord optimist.

– Det peker mot en godværsdag 17. mai, men usikkerheten er økende. Foreløpig er prognosene lovende.