Allerede klokken 03.18 kunne operasjonsleder Andresen fortelle i en Tweet, at det var rimelig hektisk for operasjonssentralen å styre troppene natt til lørdag.

#Agder : Svært travel natt for politiet så langt. Mange oppdrag knyttet til uteliv og arrangementer. Flere personer bortvist fra bysentra på grunn av ordensforstyrrelse og beruselse, meldte hun da.

Mye OPS

Klokken 6.53 kan operasjonsleder Linn Andresen fortelle til Adressa at det tidvis har vært så mye på operasjonssentralen, at de ikke har hatt kapasitet til å sende ut Twittermeldinger på alt. Også meldinger fra Grimstad.

– Det har vært noen oppdrag i Grimstad, som er ordnet på stedet (OPS). Og dermed ikke blitt noen sak. Men vi hadde en tildragning til bråk i sentrum, som hadde løst seg opp før patruljen kom fram, forteller Andresen.

Operasjonsleder: Politioverbetjent Linn Andresen ved Agder politidistrikts operasjonssentral. Foto: Arkiv/Frank Johannessen(Agderposten)

– Men rett over klokken 1, i forbindelse med en ordensforstyrrelse der to personer var involvert, ble en mann bortvist fra sentrum for reste av natten. Men det gjøres ikke noe mer med denne saken, enn dette. Stort sett har folk i Grimstad oppført seg i natt, legger hun til.

Aktiv politibåt

Fredag kveld var politibåten en tur innom Grimstad, der båtpatruljen var innom gjestehavna og snakket litt med folk. Videre tok de seg en tur i Groosefjorden og indre havn, før kursen senere på kvelden ble satt østover. Og i løpet av natten ble det en del å gjøre for dem.

– Politibåten har sjekket flere båtførere med tanke på ruspåvirkning. Jeg ser at det er loggført at en ble kontrollert, men blåste til rett under grensen på 0,8. Senere ble to andre båtførere tatt for å blåse til over lovlig verdi, kan operasjonslederen lese av loggen.

– En båtfører blåste til over én i promille, og fikk båtførerlappen beslaglagt. Dette var klokken 1.15. Vedkommende erkjente forholdet. En annen båtfører blåste også til over én i promille, etter å ha blitt kontrollert klokken 2.30. Her blir det også opprettet sak. Begge forholdene fant sted i Arendalsområdet, avslutter operasjonsleder Linn Andresen ved Agder politidistrikts operasjonssentral.