– Jeg skjønner ikke folkeskikken hos voksne. Jeg har hatt hund i alle år, men nå er jeg flau, sier Lena Bjelland Pedersen.

Hundebæsj: Lena Bjelland Pedersen tok flere bilder av hauger med bæsj bare i løpet av 40 meter. Foto: Lena Bjelland Pedersen

I løpet av 40 meter telte hun haugevis med hundedritt.

– Dette er langs skoleveien, som både er en trygg plass å gå og ake, med fin bakke og ingen biler. Men for mye bæsj ødelegger. Alle blir nedgriset av hundedritt, sier Bjelland Pedersen irritert.

Er flau

Hun har alltid vært en stolt hundeeier, men nå syns hun det er flaut å gå tur med hunden sin. Selv går hun daglige turer med hunden sin, og mens naturen viser seg fra sin beste side, snølagt og hvit, er det noe som ødelegger for idyllen.

– Det er flott for barn og voksne å være ute nå. Derfor er jeg mye ute. Men så går jeg langs skoleveien ved Prestegårdskogen mot Landvik. Jeg møter mange hyggelige folk, og en klasse som er ute og aker i det flotte været. En trenger ikke store bakken for å få god fart nå. Det er perfekt langs skoleveien. Problemet er store mengder hundebæsj, sier hun.

På kurs: Hundeeier Lena Bjelland Pedersen mener flere hundeeiere burde ha tatt seg et kurs før de skaffet seg hund. Foto: Janicke Yttervik
Kan ikke ake: Hauger med hundebæsj langs skoleveien gjør at unger ikke kan ake uten å risikere å få bæsj på seg. Foto: Lena Bjelland Pedersen

Burde gå på kurs

Hun ser daglig hundeeierne som ikke rydder opp etter seg, som rett og slett lar dritthaugen ligge.

– De bryr seg ikke, verken om andre voksne trøkker i den, eller om barna aker rett over den. For ja, den ligger midt i veien. Da spør jeg: «Hvor er samvittigheten blitt av»? Hvordan skal fremtiden bli når voksne hundeeierne ikke gidder og bøye seg å plukke opp dritten etter egen hund, spør hun.

Selv gjør hun det, og går gjerne med posen i hånden for å vise andre.

– Mange hundeeiere burde gått på oppdragelseskurs før de fikk hund. Eventuelt kan de gå på tur i egen hage og ikke langs skoleveien.