– Sanitetsforeningene landet rundt jobber blant annet for gode og trygge lokalsamfunn. Fevik sanitetsforening ønsker å bidra til at Fevik får en hjertestarter som henger sentralt på Fevik, forteller Mary Ann Mathiassen i Fevik Sanitetsforening.

– Årsmøtet i februar bevilget penger til dette formålet, og Coop Extra var svært villige til å henge hjertestarteren opp i sine lokaler. Butikken er jo sentralt plassert på Feviktoppen, og har åpent fra morgen til sen kveld fra mandag til lørdag, legger hun til.

Med: Thomas Normann Andersen i Skandinavisk Førstehjelp AS var rask til å si ja, da forespørselen kom fra sanitetsforeningen. Foto: Baard Larsen

Hjertestarteren er levert av Skandinavisk Førstehjelp AS, og Thomas Normann Andersen hadde nylig opplæringskurs ansatte på Coop Extra og sanitetskvinner fra Fevik Sanitetsforening.

– Vi i Skandinavisk Førstehjelp følte at innkjøp av hjertestarter var et flott initiativ av Sanitetskvinnene. Derfor har vi gitt god pris, og støttet initiativet med å holde hjertestarterkurset for halv pris, forteller Andersen.

– Vi håper selvsagt at det ikke skal bli bruk for hjertestarteren, men vi vet at mange får hjerteinfarkt hvert år. Da er det viktig at det er hjertestartere plassert ut på steder der mange ferdes. Det er viktig at Feviks befolkning nå blir kjent med at det er utplassert en hjertestarter på Feviktoppen om uhellet skulle være ute, legger Marit Samuelsen i Fevik Sanitetsforening til.

Moderne hjertestartere er enkle i bruk og kan brukes av alle. Nå har ansatte på Coop Extra fått opplæring i hjerte- og lungeredning, og Sanitetskvinnene vil sørge for at det blir arrangert oppfriskningskurs for ansatte på Extra hvert år fremover.