Det var operasjonsleder John Repstad ved Agder politidistrikts operasjonssentral som klokken 22.26 kunne melde om at det hadde vært en alvorlig hendelse på Grim i Kristiansand.

Mellom klokken 18 og 19 var politipatruljen fra Kristiansand ute på et oppdrag i området. Her ble politiet angrepet av flere mindreårige, og måtte tilkalle forsterkninger. Blant annet en patrulje fra Grimstad ble dirigert til stedet.

Spesielt: Det ble en meget uvanlig kveldsvakt tirsdag for operasjonsleder John Repstad ved Agder politidistrikts operasjonssentral. Foto: Frank Johannessen/Agderposten

Kastet stein

– Politiet har innbrakt sju mindreårige personer etter hendelse der tre tjenestepersoner ble skadet etter å ha blitt slått, sparket og kastet stein på, lyder Tweeten fra operasjonsleder Repstad.

– Tre innbrakte anmeldes blant annet for vold mot politiet. Andre innbrakte anmeldes for trusler, forulemping med mer. De innbrakte er overlatt til barnevern og foresatte. Tjenestepersoner er lettere skadet og trenger foreløpig ikke legetilsyn, legger han til.

– Det har vært en hendelse som gjorde at disse ungdommene fikk et pålegg om å fjerne seg fra stedet. De ble veldig aggressive, og patruljen måtte be om bistand. Det er snakk om veldig unge personer, så jeg ønsker ikke å si så mye mer, sier operasjonsleder John Repstad til Fædrelandsvennen. Og understreker at det er en alvorlig situasjon tjenestepersonene ble utsatt for.

Stille: Operasjonsleder Miriam Stausland, her avbildet i en annen sammenheng, har gått gjennom loggen. Foto: Baard Larsen

To oppdrag

Tirsdag morgen i 6.30-tiden kunne operasjonsleder Miriam Stausland fortelle at det praktisk talt ikke hadde vært ett oppdrag, som kunne tvitres, i Grimstad gjennom natten. Stausland var også operasjonsleder natt til onsdag, og har ikke så mye mer å fortelle om fra denne natten heller. I alle fall ikke for Grimstads del. Støyklage i Kristiansand og kjøring uten lappen i Vennesla, er alt som har vært å melde.

– Det har vært stille og rolig også denne natten. Og ikke noe å rapportere om fra Grimstad, sier operasjonslederen klokken 5.13 onsdag morgen.

– Roligere enn din kollega Repstad hadde mot midnatt. For det som skjedde der, hender ikke ofte?

– Han hadde nok mer å gjøre, ja. Og heldigvis skjer det ikke ofte at politiet havner i slike situasjoner, svarer Stausland.