– Vi pleier å fiske her litt, for det er en del gjedde i dette vannet, sier Casper André Eigeland.

Sammen med kameraten Jon Eivind Henriksen stakk de opp til Rosholttjenna i en fritime i skoledagen på videregående.

– Jeg kastet snøret uti, og trodde først jeg hadde truffet bunnen, eller at snøret satt fast i en trestamme. Det var så tungt å få dratt det inn, sier Casper Andre.

Han begynte å dra det inn, og da merket han ganske snart en vond lukt.

I søpla: Casper Andre Eigeland med rester av grisehodet på sluken. Sluken gikk rett i søpla etter den spesielle fisketuren. Foto: Janicke Yttervik

– Da jeg hadde fått snøret inn og så på det som hang på, så vi at det var hodet til en gris. Da ble vi sjokkert, det var ikke noe vi så for oss, sier Casper Andre.

– Jeg ble helt kvalm, sier Jon Eivind.

Oppløsning

De sier at det er tydelig at hodet har vært i vannet en god stund.

– Det var råttent, og ikke så mye igjen av det. Så det gikk litt i oppløsning. Det var ganske tungt, og var tydelig kappet av fra kroppen, sier Casper Andre.

I oppløsning: Grisehodet gikk delvis i oppløsning, og deler av det ble liggende igjen i tjenna. Foto: Janicke Yttervik

– Det var en spesiell opplevelse. Før vi dro ut for å fiske hadde vi sett en video på tik tok, hvor det var noen som var ute og fisket i USA, og fikk en krokodille på kroken. Det var litt spesielt med et grisehode også, sier Jon Eivind.

Med grisehodet på kroken ble det en brå slutt på fisketuren. Grisehodet ble fraktet bort og kastet av en arbeidsgjeng som jobbet i lysløypa med traktor. Sluken som hadde blitt brukt ble kastet rett i søppeldunken.

Fraktet bort: Grisehodet ble fraktet bort av en arbeidsgjeng som holdt på i løypa med traktor. Foto: privat

– Den har jeg ikke lyst til å bruke igjen. Men jeg er ikke skremt av å fiske på Rosholt, så vi kommer til å fiske der igjen. Det er så greit å stå på den brygga, sier Casper Andre.