Mattilsynet advarer folk i Agder mot å spise innholdet i krabbens skjell, etter funn av diarégift. Kjøttet fra klørne er trygt å spise.

Mattilsynet har funnet høye konsentrasjoner av algegiften DSP (Diarrhetic Shellfish Poisoning), i krabbe fra Agder. DSP er en av de vanligste typene av blåskjellforgiftning i Norge. Når krabben har spist blåskjell med DSP, blir krabben giftig for folk som spiser den. Ved DSP får man diaré, kvalme, oppkast og magesmerter. Det tar fra en halvtime til noen timer fra man har spist til man blir syk. Symptomene forsvinner av seg selv etter 2-3 dager.

Det har siden begynnelsen av juli i år vært påvist høye forekomster av algegiften DSP i blåskjell langs Sørlandskysten, og i Agder har nivåene av gift økt betydelig i løpet av den siste tiden. Det er bakgrunnen for at Mattilsynet har testet også krabber i Agder for DSP.