Det har bokstavelig talt vært en kriminelt stille natt får Grimstad Adressetidende opplyst fra politiets operasjonssentral.

– Det har ikke vært rapportert inn noe trafikalt eller værmessig i det hele tatt. Sett bort fra det har det har vel været gjort sitt til at det heller ikke har vært andre hendelser å melde om, sier operasjonsleder Lars Hyberg ved Agder politidistrikt.

Spenningsmomentet var da folk begynte å kjøre på jobb fredags morgen.

– I lavereliggende strøk som Grimstad-området har alt gått stille for seg. Det har vært en melding om utforkjøring litt lenger opp i fylket, men der har de nok fått en annen type nedbør, legger Hyberg til.

Hvitt: Ved Grimstadporten og rundt Vik/Bringsverd/Fjære-området begynte snøen å legge seg på veien. Her snødde det bra klokken 21.28. Foto: Baard Larsen

Var i beredskap

– Vi har klargjort alt av utstyr, og er på vakt. For det er jo meldt mye snø. Med den vindretningen som er, og temperaturen som er nå, håper jeg at det blir mer sludd enn snø, sa Hans Stormo i teknisk etat ved Grimstad kommune torsdags kveld. Han hadde for øvrig også vakt.

– I løpet av natten går det nok mer over til regn. Jeg er mer bekymret for vinden. Derfor har vaktbilene motorsag med seg, i tilfelle trær faller ned. Mesta snakket jeg med for ikke så lenge siden, og de meldte om mer snø innover i innlandet, legger han til.

– Ellers ser det ut til at snønedbøren så langt holder seg lengre vestover. Akkurat nå er jeg ikke så bekymret. I alle fall ikke om værvarslet stemmer, oppsummerer Stormo rett over klokken 20 torsdag.

Vakt: Hans Stormo i teknisk etat sier de er klare, om det skulle komme en del snø. Foto: Anne Skifjeld

Ikke noe å melde

– Agderpolitiet anmoder innbyggerne å følge med på værvarselet om de skal ut å kjøre på veiene de nærmeste timene, skrev politiet på Twitter tidligere torsdag ettermiddag.

– Det legger seg på bakken i Kristiansandsområdet. I Grimstad-området har vi ikke fått noen meldinger om trafikale problemer. Så det kan tyde på alt flyter greit i din teig, sier operasjonsleder Tom Einar Gausdal ved Agder politidistrikt klokken 20.18.

Det er ventet mye nedbør i løpet kvelden. For Grimstads del er det ute to farevarsler, et oransje for mye snø og et gult for kuling. Så mye som 25–40 cm kan falle i indre strøk, mens det nær kysten ventes 10–20 cm.

– Svært mye snø i vente! Oransje farevarsel i Agder og Telemark, og i noen områder venter vi opp mot 25–40 cm snø, lyder varselet.

Operasjonsleder: Lars Hyberg. Foto: Frank Johannessen/Agderposten

Har sendt ut pressemelding

Også Statens vegvesen ber folk følge med det neste døgnet.

– Det blir et krevende døgn på veiene i Agder og Vestfold og Telemark fra i ettermiddag til i morgen, fredag. Vi forventer mye snø på hovedveiene i de to fylkene, skriver de i en pressemelding.

– Været kommer først til Agder i ettermiddag, og til Vestfold og Telemark nærmere kvelden, sier Håkon Mjelstad, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt.

Slaps: I sentrumsområdet, som her på Biesletta ved Chr. Repstads Sønner AS, er det våt og tung snø som falt klokken 21.22. Foto: Baard Larsen

Mye i indre bygder

– Store mengder snø vil gi utfordringer for de som ferdes på veiene. Vi oppfordrer trafikantene i Agder om å komme seg tidlig hjem i ettermiddag og la bilen stå i kveld, sier Rudi Malmo i Statens vegvesen.

Torsdag kveld får Adressa tips i 21-tiden om at det i indre og høyereliggende strøk av Grimstad har kommet en del snø. På Fjære og i Vik-området har det falt 5–6 centimeter, mens det rundt Skiftenes og lenger opp mot kommunegrensen til Birkenes, har kommet mellom 20 og 25 centimeter med snø.

Klokken 22.48 er der rundt null grader, og tung, bløt snø som faller nær sentrumsområdet. Men ifølge Yr.no vil nedbøren vil avta fredag formiddag.