Det var Agder politidistrikt som meldte om ulykken mandag ettermiddag. På nettstedet X, som tidligere het Twitter, skrev politiet klokka 16.30 at de hadde fått melding om en mulig drukningsulykke i området Prestehølen i Lyngdal.

– Nødetatene er på vei til stedet, skrev de da.

Bekreftet omkommet

Senere mandag kveld får fvn.no bekreftet av politiets innsatsleder Arnt Helge Dragland at en mann er erklært død etter ulykka, mens et barn er fløyet til Haukeland universitetssjukehus.

De to personene ble funnet av redningsmannskaper litt etter klokka 17.00 mandag, og livreddende førstehjelp ble da iverksatt.

Dragland sier til fvn.no mandag kveld at det kom inn melding om to stykker i vannet og at de ikke ble sett å komme opp igjen.

– Et søk med dykkere gjorde funn av to personer. En voksen og et lite barn. Vi jobbet lenge med hjerte- og lungeredning hos den voksne, men han ble erklært død, sier Dragland til avisen.

Pågikk søk

I en tidligere oppdatering fra politiet skrev de at da kom frem til stedet, søkte de etter to personer, et barn og en voksen.

– Det pågår søk i elva med overflatedykkere og politifolk, brannvesenet ankommer med dykkere om ca. 5 min. Norsk Luftambulanse er også på vei til stedet, skrev de på X/ Twitter rundt klokka 17.00.

Ifølge fvn.no er Presthølen en populær badeplass ved Rom, ved elva Lyngna.

Også i lufta: Det ble også lett etter de to personene fra lufta, både med helikopter fra Norsk Luftambulane og her med Sea Kingen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Drev livreddende førstehjelp

Politiet skrev etter hvert også at dykkere hadde startet søk i vannet, mens luftambulansen søkte fra lufta. Redningshelikopteret kom også til stedet etter hvert.

17.17 skrev så politiet at det var gjort funn av to personer og at det var iverksatt livreddende førstehjelp.

Men senere mandag ble det altså bekreftet at den voksne mannen var omkommet som følge av drukningsulykken.

Politiet skriver på X klokka 18.15 at det snart vil komme en pressemelding fra kommunen og politiet angående ulykken.