– Det har vært mange klager på støy fra russen gjennom natten, og patruljene har vært ute på oppdrag i så vel Grimstad som Arendal og Kristiansand, forteller politioverbetjent John Repstad klokken 5.59 onsdag morgen.

– I Grimstad var det russ ved McDonalds som det kom inn klage på. En patrulje ble dirigert til stedet, og fikk kjøretøyene til å forflytte seg. Det er bassen som dunker gjennom natten, som folk plages med, legger operasjonslederen til.

Mye vilt

– Ellers var det rett over midnatt en melding om elg som hadde kommet innenfor viltgjerdet på E18 gjennom Fevikmarka, ved kommunegrensen Arendal og Grimstad. Her var politiet og viltettersøksgruppen raskt på plass, men ingen elg å se. Og det kom bare en telefon på elgen, forteller Repstad videre.

– En spøkelseselg?

– Nei. Det har jo vært elg på E18 i dette området tidligere, og mulighet for vilt å komme seg ut på motortrafikkveien der. Når vi får slike meldinger, må det reageres raskt. Et kjøretøy som eventuelt treffer en elg i 90 km/t, er jo ikke bra, svarer operasjonslederen.

– For øvrig har det i løpet av natten vært melding om fire påkjørte rådyr flere steder i Agder. Så de er ute og beveger på seg, konkluderer Repstad med, da GAT melder om to rådyr på et jorde rett over klokken 6, ved Flødda nær Sæveliskjæringa på E18.

Truet med øks

– Vi fikk rett over klokken 5 inn en melding om en russebuss som hadde mistet et hjul på E18 i Lillesand, ved Brattheiatunnelen retning Kristiansand. Her hadde de satt ut varseltrekant, og rekvirert bilberging selv. En god time senere var russebussen berget, kan operasjonsleder John Repstad videre lese fra loggen.

Fra Kristiansand kom det i 1-tiden inn melding om innbrudd og tyveri fra boder til leiligheter. Her skal gul og sølv, samt pil og bue, være noe av det som er stjålet. Også i Lindesnes har det vært innbrudd i natt, i en enebolig, mens beboere har sovet. Politiet ble i 6-tiden dirigert til stedet for å gjennomføre åstedsundersøkelse.

– Rundt klokken 1.20 fikk vi melding om en ung person gikk rundt og kjente på bildører i Lyngdal. Et vitne pratet til gjerningspersonen, som framsatte trusler før han løp fra stedet. Etter et søk ble vedkommende, som var i besittelse av en øks, funnet. Det blir anmeldelse for trusler og bæring av øks på offentlig sted. Gjerningspersonen er mindreårig og ble overlatt til familie, beretter operasjonslederen videre.

Ut over dette, har ikke politioverbetjent John Repstad så mye mer å melde om fra nattens oppdrag for politiet i Grimstad eller resten av Agder.