– Det har ikke vært det store i Grimstad gjennom natten. Men politiet fikk i natt en klage på støy fra russen, i området Båtstøveien. Patruljen som kom til stedet, kunne ikke se eller høre noe.

Slik oppsummerer operasjonsleder ved Agder politidistrikts operasjonssentral, Jarl Bernhard Nilsen, natten da GAT tar kontakt klokken 6 onsdag morgen. En eneste klage på det som skal ha vært russestøy. Lignende klager kom også fra Arendal i løpet av natten.

Sjekket: Det ble meldt om støy fra russen nær Vikkilen natt til onsdag. Men patruljen som ble sendt til stedet, så ingen russ. Eller hørte noe støy. Foto: Arkiv/Baard Larsen

Tønnebrann

En av nattens meldinger, er av det mer spesielle slaget. Klokken 23.37 fikk nødetatene en melding fra Lillesand, om at det skulle være brann i et næringsbygg i Senterveien. Nærmere bestemt taket til en butikk.

– På stedet viste det seg at det var to menn som brenner et bål. I en tønne på taket av et bygg. Det ble ingen skader på bygget. Brenningen skal ikke ha medført fare for bygget eller omgivelsene, men det er jo spesielt å gjøre det på denne måten. Politiet fikk kontroll på de involverte, to menn i 20- og 40-årene. De ble bortvist fra stedet, opplyser Nilsen.

Boligbrann

Fra Arendal kom det klokken 03.09 melding om brann i enebolig, på Holmen. Nødetatene ble raskt dirigert til stedet, mens de to personene som var inne i boligen kom seg ut i sikkerhet.

– De to som kom seg ut fra huset, har blitt sjekket av helsepersonell på stedet. Boligen har store skader, og brannvesenet kunne rett før klokken 5, melde om at de ble igjen på stedet for etterslukking. Brannårsaken er ukjent, men det opprettes sak på brannen, sier operasjonsleder Jarl Bernhard Nilsen.