Det var på selveste 17. mai at en kvinne fra Agder slo til med å bli alenevinner i Vikinglotto. Dermed tikket 197.710.135 kroner inn på kontoen til den ukjente vinneren.

Vinneren tok først ikke telefonen da Norsk Tipping ringte, men da hun snakket med Norsk Tipping torsdag morgen, etter å ha sjekket kupongen, var hun helt satt ut.

Uvirkelig

– «Uvirkelig» var ordet hun brukte for å forklare hvordan det føltes å vinne. Hun fortalte at hun skrek så høyt at hun ble hes da hun forsto at premien var et faktum, sier lotteri- og vinneransvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen.

Samtidig som drømmen gikk i oppfyllelse for den heldige kvinnen, dukket det også opp både spørsmål og noen bekymringer.

– De færreste har erfaring med å håndtere slike summer, og det dukker generelt opp mange praktiske spørsmål når det gjelder for eksempel skatt, plassering av pengene og gaver til familie. Derfor blir vinneren godt fulgt opp av økonomiske og juridiske veiledere i Advokatfirmaet Dehn. De har hatt god kontakt siden Agder-kvinnen fikk Telefonen fra Hamar, opplyser Roterud Mathisen.

IVARETAS: Lotteri- og vinneransvarlig i Norsk Tipping Ingrid Roterud Mathisen er en del av teamet som ivaretar den ferske storvinneren. Foto: Christian Dybendal/Norsk Tipping

Oppgradering

Ved vinnere av dette kaliberet, holder Norsk Tipping tilbake premien til vinnerne føler seg klare for å ta den imot, kan lotteri- og vinneransvarlig i Norsk Tipping fortelle, og legger til.

– De fleste oppgir brukskontoen sin i kundeforholdet hos Norsk Tipping. Vinnerne ønsker ofte litt tid til å ordne det praktiske rundt det å få pengene satt inn på en mer tilpasset konto før vi overfører pengene. I tillegg trenger de tid til å få summet seg og landet. Sjøl om en slik premie er veldig gledelig, så tar det litt tid å ta det hele innover seg, sier Roterud Mathisen.

– Vinneren fortalte at hun hadde drømt om å vinne én million kroner til å oppgradere litt i huset. Nå får hun mulighet til det og mer til, avslutter hun med et smil.