Torsdag 21. desember var 5.492 personer registrert som arbeidssøkere hos Nav Agder. Dette er 162 flere enn forrige måned og 733 flere enn for ett år siden. Antall permitterte i fylket øker, men er fortsatt lavere enn på samme tid i fjor. Det går frem av en pressemelding.

– Ledigheten øker noe, men er fortsatt lav. Neste år forventer vi at ledigheten vil fortsette å øke i omtrent samme takt som den har gjort det siste året. Det er flere grunner til dette. Bygge- og anleggsnæringen har lav aktivitet. Stadig flere ukrainere er klare for jobb, og registrerer seg hos Nav. I tillegg ser vi en svak utvikling i privat forbruk, og dette reduserer etterspørselen innen blant annet varehandelen, sier Nav Agder-direktør Øyvind Vedal.

Bygg og anlegg

Det er 3.100 helt ledige i Agder. Dette er en økning på 118 siden forrige måned og 398 flere enn for ett år siden. Blant arbeidssøkerne i fylket er 387 permittert. Dette er 107 flere enn i november og 58 færre enn for ett år siden.

Økningen er størst i Kristiansand (21), Grimstad (17) og Lindesnes (12). Yrkesgruppen med flest permitterte er bygg og anlegg med 115 permitterte. Det er også denne yrkesgruppen som øker mest siste måned med 45 flere enn november.

272 helt ledige

I Grimstad er det i desember registrert 272 helt arbeidsledige personer, en økning på 23 fra november.

Dette utgjør 2,2 prosent av arbeidsstyrken i kommunen, mens snittet for Agder ligger på 2 prosent og på landsbasis 1,9 prosent. I Arendal er det en arbeidsledighet på 2,4 prosent, mens den i Lillesand er på 1,8 prosent.