19. april skal det avgjøres hvilket av landets fire Sammensentre som skal legges ned. Per nå er det Grimstad som ligger dårligst an.

Mandag formiddag var stortingsrepresentant Svein Harberg (H) innom Sammensenteret for å ha et møte med daglig leder Cecilie Hage. Han fikk også en prat med Larsen. Larsen reagerer på at Kristiansand kommune støtter deres Sammensenter med 400.000. I Grimstad får senteret 25.000 kroner.

– Dette senteret må bare ikke legges ned, sier Kjetil Larsen.

– Der er vi helt enige, svarer Harberg.

Vil utfordre: Svein Harberg lover å utfordre kommunen. Cecilie Hauge er takknemlig for drahjelpen slik at senteret kanskje kan overleve. Foto: Janicke Yttervik
Enige: Kjetil Larsen og Svein Harberg (t.v.) er helt enige, senteret må fortsette. Foto: Janicke Yttervik

– Jeg så rødt da jeg hørte det, sier Larsen.

– Jeg har respekt for et budsjett, men her blir det dyrere for kommunen hvis dette legges ned. Dette senteret er så god hjelp for kommunen, og da må de betale litt for det, mener Harberg.

Vil utfordre kommunen

Han ønsker derfor å utfordre sine partikollegaer i Grimstad.

– Jeg vil utfordre dem på disse tingene, og samtidig utfordre regjeringen, og vise at dette slår veldig uheldig ut. Det vil være tragisk dersom dette skulle rakne på grunn av tilskuddsordningen. Regjeringen må se at dette bærer galt av sted. Og her er det jo klare tall på at det gjør det, sier han.

– For hva tror du skjer om dette senteret legges ned, spør Larsen.

– Da vil nok brukerne spredd rundt, svarer Harberg.

Møte: Mandag formiddag var Svein Harberg i møte med Cecilie Hauge, daglig leder på senteret. Han fikk også en prat med Kjetil Larsen. Foto: Janicke Yttervik

– Ja, da blir det Kirkeheia og rundt i bybildet. Det blir ikke noe positivt. De som sliter psykisk har ingen andre steder å gå. Det er et dårlig utvalg ellers her, sier Larsen.

– Derfor må vi sørge for at det ikke legges ned, sier Harberg.

På rett spor

Harberg sier at han har hatt et forhold til stedet lenge, og var selv ordfører da botilbudet Charlottenlund startet opp på Fevik.

– Jeg er opptatt av dette skal fortsette. Senteret har hatt en fin utvikling, og det de gjør her er så på rett spor. Da er det helt tullete å risikere at det skal legges ned fordi det gjøres om på den økonomiske tilskuddsordningen, sier han.

Han vil derfor utfordre kommunen på at de må finne en måte å hjelpe senteret.

– Ellers ender kommunen opp med å sitte med hele oppgaven som senteret gjør i fanget selv, sier han.

Får minst

Han legger til at dersom det lokale stiller opp, er det også lettere å få det nasjonale med.

– Så jeg vil utfordre mine partikollegaer i kommunen for å finne ressurser for å hjelpe senteret.

– Den tanken har jeg også hatt. Vi er det senteret som får inn minst fra kommunen. Da er det flott at vi kan få drahjelp her nå, sier Cecilie Hauge, daglig leder på Sammenseterete.