– Det har vært en natt til søndag på det jevne. Det har vært en del folk på byen i natt, også i Grimstad, og det meste som har skjedd har vært knyttet til uteliv.

Slik starter operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Linn Andresen, oppsummeringen av hvordan denne kvelden og natta har vært fra politiets side. En natt hvor det også var en del hendelser fra Grimstad.

Var for berusede

Den første meldingen politiet fikk inn fra Grimstad var ved 01.30.-tida. De fikk da melding om en mann som var overstadig beruset i Storgaten, og ble funnet på gata. Han ble deretter overtatt av ambulansepersonell.

Det samme skjedde så en halvtime etterpå, også dette i Storgaten. I det politiet kom til stedet, var det noen andre som hadde ringt etter ambulansen, for også denne gangen var det funnet en person på gata som var svært beruset. Denne gangen var det snakk om en dame, og ambulansen tok henne derfor med seg.

En time senere, ved 03.00-tida, var det en mann som ble bortvist fra sentrum for resten av natta etter å ha vært involvert i noe knuffing g tilløp til vold i sentrum.

Branntilløp

Noe annet som skjedde i Grimstad natt til søndag, var at brannvesenet på 110-sentralen ved 05.00-tida fikk en melding om et branntilløp i Fløddaveien på Fevik.

– Det var noen pynteting utenfor et hus som hadde tatt fyr. Brannvesenet skulle sjekke hva dette var for noe og at det ikke hadde spredd seg, og vi ble bedt om å avvente. Etter det hørte vi ikke noe mer fra dem, så jeg regner med at dette gikk greit, sier operasjonslederen til Adressa.

110-sentralen selv har ikke tvitret noe om denne hendelsen.

Slagsmål mellom flere personer

Når det gjelder resten av politidistriktet, startet kvelden på Justvik i Kristiansand. Der hadde politiet klokka 21.05 måttet rykke ut etter melding om slagsmål mellom flere personer. Da politiet kom til stedet var de i kontakt med flere ungdommer og nøstet litt i hva som hadde skjedd på stedet.

– Så langt ikke meldt om noen alvorlige personskader. Oppdateres, skriver de først.

Deretter melder de at en person blir kjørt til legevakta for sjekk.

– Vedkommende klaget på smerter i hodet. Sprikende forklaringer på hva som har skjedd. En person var i besittelse av en lommekniv, og vil bli anmeldt for dette. Politiet oppretter sak på slagsmålet, avslutter politiet denne hendelsen.

Trafikkontroll

Klokka 21.30 avslutter UP en trafikkontroll de har hatt på E18 ved Timenes i Kristiansand. Fartsgrensa på stedet her var 80 km/t, og her fikk 13 bilførere forenklede forelegg etter å ha kjørt for fort. En bilfører ble også anmeldt da vedkommende ikke ønsket å vedta et forenklet forelegg på stedet.

– Høyeste hastighet ble målt til 111 km/t, skriver politiet på Twitter.

21.40 kom nattas første melding om krangel på et utested i sentrum av Kristiansand.

– Den ene parten hadde forsvunnet før politiet ankom, den andre ble bortvist fra sentrum for resten av natta, skriver politiet.

Politiet måtte også rykke ut til en fest på Høllen i Søgne klokka 22.45. Der hadde to personer havnet i slagsmål.

– Politiet har kontroll på den som fremsto som mest aggressiv. Det er så langt ikke meldt om personskade. Politiet nøster litt for å få klarhet i hva som har skjedd, skrev de først.

Deretter oppdaterte de med at en person ble kjørt til sykehus for behandling av et kutt. Politiet opprettet også sak på dette forholdet.

Slagsmål mellom flere unge

Også i Vennesla måtte politiet rykke ut etter melding om slagsmål mellom flere unge personer i sentrum. Skadeomfanget var først ukjent for politiet, og da de kom fram fant de ut at det fortsatt var en del folk til stede, men at de som hadde vært involvert i slåsskampen hadde dratt fra stedet.

Etter en stund la politiet ut en ny melding der de skrev at patruljen var i kontakt med tre personer.

– To av disse skal ha slåss med hverandre. Ikke snakk om alvorlig personskade. To personer ble bortvist fra sentrum for resten av natta. En person ble kjørt bort fra stedet. Partene vurderer anmeldelse i ettertid, skriver politiet på Twitter.

Litt senere på natta fikk politiet melding om en mannsperson som laget bråk på et utested i sentrum av Kristiansand. Han skulle ha slått en dørvakt, og ble innbrakt for ordensforstyrrelse og kjørt i arrest.

Slagsmål og håndgemeng

Også i Arendal fikk politiet melding om krangel og håndgemeng utenfor et utested i sentrum. Her var tre personer involvert. En person ble bortvist fra sentrum på grunn av ordensforstyrrelse.

– Personen som ble bortvist ble senere påtruffet ved et annet utested. Han ble deretter innbrakt til arresten og politiet opprettet sak på forholdet, skriver Agder politidistrikt på Twitter.

I Kristiansand fikk politiet først melding om to personer som hadde slåss i Markensgate. Politiet var i kontakt med partene, og det ble ikke meldt om alvorlig personskade. Politiet oppretter sak på forholdet.

Deretter ble en person kjørt i arrest etter å ha laget kvalm på et utested. Vedkommende truet blant annet noen vektere.

Også i Tvedestrand var det slagsmål ved et utested i sentrum. Her var to personer involvert. Politiet var i kontakt med den ene parten, og her ble enden på visa at to personer ble bortvist fra sentrum ut natta. Politiet opprettet også sak på forholdet.

Stakk fra stedet etter trafikkulykke

I det det sakte nærmet seg morgen, fikk politiet i Arendal inn melding om en trafikkulykke ved Langsækrysset.

– To biler involvert. Skadeomfanget er ukjent, men nødetatene er varslet og på vei til stedet, skrev politiet først.

Deretter oppdaterte de med at bergingsbil var fremme på stedet, og at bilene var fjernet og at veien var åpen igjen.

Politiet oppdaterte deretter denne ulykken med at det var to biler og fire personer involvert i den.

– Tre personer stakk fra stedet. Politiet har vært i kontakt med samtlige. Det er ikke meldt om alvorlige skader på noen personer. Politiet følger opp saken og oppretter anmeldelse på forholdet, skriver de til slutt.