– Vi gikk med et økonomisk underskudd i fjor. Det er derfor viktig å ta dette igjen med et tilsvarende overskudd i år. Dette ligger vi an til å greie. Det er for tidlig å konkludere før årets avslutning, men en foreløpig oversikt indikerer at det skal gå greit. Dermed har vi stabilisert økonomien og det er et godt utgangspunkt for neste års festival, skriver arrangøren i oppsummeringen av årets litteraturfestival.

Utgiftene for perioden fra oktober og ut året er foreløpig kun kalkulert, men for øyeblikket ligger årsresultatet til å bli 222.000 kroner.

– En grunn til at det gikk så mye bedre økonomisk i år er at vi med økt publikumstilstrømning og litt økte festivalpass-priser økte inntjeningen på billettsalg, skriver arrangøren.

– Viktigst for resultat var kanskje bedre styring og kontroll på utgiftene. Her har vi innført gode rutiner som skal forhindre framtidige underskudd som fjorårets, står det videre.

Publikumsrekord

Fra 3.-5. august var ble det arrangert 14 arrangementer med totalt 3050 publikummere. Det gir et snitt på 218 per arrangement, men det skal nevnes at rundt 800 av disse kikket på Mads Ousdal da han gjorde den tradisjonelle opplesningen av Terje Vigen på Hesnes.

Uansett er over 3000 publikummere ny rekord for festivalen.

– Vi kan trygt si at vi i løpet av de siste tre-fire årene har etablert festivalen som en fornyet og attraktiv merkevare, skriver arrangøren.

Buffer

– Konklusjon er at vi er fornøyd både med et godt innhold, god publikumstilstrømning og med det som sannsynligvis blir et økonomisk overskudd stort nok til å balansere underskuddet fra i fjor og bygge «buffer» til kommende år.

– Dette danner et godt grunnlag for å jobbe videre med det vi satser på blir et like godt - eller bedre - festival-år i 2018, står det til slutt i rapporten.

vikar@gat.no