Innsendt bidrag: – Dette var kjempemorsomt! En skikkelig bursdagsfeiring med mange hjertelig velkomne «gjester». Det var jo bare så vidt vi ikke måtte montere en svingdør, sier Ingrid Tveitereid med en latter, sentral i jubileumskomiteen for NMS Gjenbruk i Grimstad.

Jubileumstilbudet forleden lørdag med 1 prosent rabatt per leveår, slo tydeligvis an. Grovtellingen viste ca. fem kunder per år for gjenbruksbutikken ved Torvet.

Lapper og skuffekaker

Som erstatning for varme hvetebrød, gikk lapper og skuffekaker unna i samme tempo. – De var kjempegode, sier Grimstad-student Maria Nylænder (t.v.), og får støtte av mor og datter Elvira og Salma Vatre. – Og så fornuftig med gjenbruk. Flotte ting, klær og annet, som noen ikke har bruk for, men som andre har god bruk for. Det er godt miljøarbeid, tilføyer Nylænder.

Pust: Butikkmedarbeiderne Inger Elise Berge (t.v.), Rigmor Vardaasen og Anne Brita Thorød tok seg en velfortjent pust i sofaen. Foto: Stein Gjulem

Gjenbruksbutikkens motto er «Misjon, Miljø og Møteplass. Denne jubileumslørdagen var Møteplass og Miljø mest i fokus, men med dagens omsetning og overskudd, blir det også mye godt misjonsarbeid i etterkant.

Travelt

– Dette ble så moro travelt, at nå måtte vi ta en pust i sofaen, kom det samstemt fra butikkmedarbeiderne Inger Elise Berge, Rigmor Vardaasen og Anne Brita Thorød.

Men «pusten» blir ikke lang, for denne uka skal all julestasen  ryddes opp fra kjelleren og finne sin strategiske plass på gateplan.

For NMS Gjenbruk

Stein Gjulem