Tidlig søndag kveld hadde snøen lagt seg i Grimstad, og med null grader i lufta er det sleipt og glatt med en blanding av snø og slaps på bakken mange steder.

Mandag kan det bli forsinkelser i trafikken over hele Sørlandet, tror Vegvesenet og andre etater.

– Beregn litt bedre tid mandag morgen når du skal på jobb, råder Statens vegvesen, politiet, fylkeskommunene og Nye veier i en pressemelding sendt ut søndag ettermiddag.

Nedbøren kan komme som sludd og regn ut mot kysten. Det skal komme nedbør gjennom hele mandagen.

– Vi har alt tilgjengelig mannskap ut for å rydde og strø, men vi ber trafikantene om å ta det med ro og kjøre etter forholdene, lyder det fra Vegvesenet og de andre som står bak pressemeldingen.

Nedbøren er forventet å vare gjennom mandag og avta utover tirsdagen.

Meteorologisk institutt melder om en varmfront, som først vil komme inn over Agder mandag, og sener bre seg østover mot Vestfold og Telemark. Mye regn kan gi utfordringer med overvann på veiene.

Hvitt: Snøen la seg sent søndag ettermiddag, her ved Fokussenteret. Foto: Martin Haugen

Nedjusterte farevarselet

Fredag ble et farevarsel for mye snø sendt ut. Det skulle gjelde fra søndag kveld til tirsdag morgen. Varselet gjelder fortsatt, men søndag er det nedjustert noe.

– Mildlufta kommer litt tidligere inn mot Agder enn det vi har meldt. Dermed kommer mer nedbør som regn langs kysten, forklarer meteorolog Terje Alsvik Walløe til Fædrelandsvennen søndag ettermiddag.

Nedbøren i landsdelen skal starte som snø søndag kveld og natt til mandag, også nedbør som kommer langs kysten. Walløe forsikrer at farevarselet består, selv om det ikke er ventet mye snø langs kysten.

– Ja, inntil videre består det. Farevarselet gjaldt først og fremst for de indre delene av Agder. Der kommer mer av nødbøren som snø. Mandag kan nedbøren der fryste til is på bakken, sier han til avisen.