– E-sport-studentenes kunnskaper og ferdigheter er svært interessante for vår bransje, sier drifts- og organisasjonsdirektør i Gard, Lars Lislegard-Bækken.

– Hybride og digitale ferdigheter, kommunikasjon, samarbeid og innovativ problemløsning. Alt dette kommer bare til å bli viktigere fremover, særlig for en ledende internasjonal kompetanse- og teknologibedrift som Gard, legger han til.

Samarbeid: Studieprogramansvarlig for akademisk e-sport ved UiA, Rune Andersen, får Gard inn som sponsor. Her sammen med drifts- og organisasjonsdirektør i Gard, Lars Lislegard-Bækken. Foto: Zahir Mohamad /UiA

Viktig

– I Gard trenger vi smarte hoder med ulik bakgrunn og ulike kompetanser. Vi har bransjens og Sørlandets kanskje aller fremste teknologi-team, vi jobber i hele verden, og vi kommer til å trenge flere flinke folk fremover, sier Cathrine Hopstock, teknologi-ansvarlig i Gard.

Det nye samarbeidet med UiA innebærer blant annet at Gard vil bidra med økonomisk støtte og profilering av universitetets mange e-sportslag. Avtalen betyr også at Gard og UiA gjensidig kan dra nytte av hverandres erfaring og kompetanse innenfor digitalisering, teknologi og hybrid samarbeid.

Instruerer: Pedersen forklarer Lislegard-Bækken hvordan systemet fungerer. Foto: Zahir Mohamad /UiA

– Vi er veldig glade for at Gard er såpass fremoverlente og at de ønsker å være en medspiller på dette feltet. E-sport er en av verdens raskest voksende aktiviteter, uavhengig av kjønn og alder, og næringene knyttet til spillindustrien vokser enormt. Stadig flere selskaper ser verdien og nytten av de ferdighetene man utvikler gjennom e-sport, sier Rune Andersen, førstelektor og studieprogramleder for akademisk e-sport ved UiA.

Ettertraktet

Andersen underviser til daglig norske og internasjonale studenter ved UiA i akademisk e-sport, som i hovedsak fokuserer på overførbare ferdigheter fra spill til andre sektorer i samfunnet.

Forklarer: Pedersen (t.v) og Sol Angelica Terjesen instruerer her Andersen og Lislegard-Bækken, som tester ut e-sport. Foto: Zahir Mohamad /UiA

– Akademisk e-sport er mye mer enn spill og konkurranser. Det er en utdanning med enorm bredde som åpner for mange ulike felt fremover. Vi utdanner altså ikke profesjonelle gamere, men benytter oss av de ferdighetene digitale spill og e-sport gir til å utdanne morgendagens arbeidskraft med de ferdigheter og talenter som kreves, påpeker studieprogramlederen.

– Samarbeidet med Gard som en stor og internasjonal aktør er viktig for oss. Det viser at kompetansen blant våre e-sport-studenter er ettertraktet for stadig flere deler av arbeidslivet, tilføyer Gøril Hannås, viserektor for samfunnskontakt og nyskaping ved UiA.