Grimstad ungdomshub (GUH) er et samarbeid mellom Grimstad kommune, NAV Grimstad og Agder fylkeskommune, der målet er å få hjulpet flere ut i arbeidslivet. Og behovet for ungdommer til sommerjobber, er stort.

Derfor har nå leder Erling Frydenlund ved GUH dratt i gang en sommerjobbmesse for ungdom. Under mottoet «Den lille jobbmessen med det store hjertet», blir det åpent hus torsdag 7. mars.

Stort behov

– Grimstad ungdomshub i Grooseveien 36 ønsker å arrangere en sommerjobbmesse for ungdom. Jeg kaller det «Den lille jobbmessen med det store hjertet», og vil finne sted på hubens lokaler torsdag 07. mars, forteller leder Erling Frydenlund ved GUH.

– En rekke bedrifter har allerede sagt ja til å komme, for å fortelle om hva de kan tilby ungdommer og yngre av sommerjobber. Så langt er det Apotekergaarden, Kommunaltekniske tjenester i Grimstad kommune, McDonald’s, Coop Extra Øygårdsdalen, Topcamp Bie og Turistkontoret, som har meldt seg på, sier han videre.

Arrangør: Det er leder av Grimstad ungdomshub, Erling Frydenlund, som har tatt initiativet til messen. Foto: Baard Larsen

– Hittil er det over 60 stillinger som skal dekkes og vi håper å nå ut de mange ungdommer i alderen 16 til 29 år som er på sommerjobbjakt. Grimstad ungdomshub stiller med lokale og legger til rette for at bedrifter og ungdommer kan møtes. Vi håper på stinn brakke og derfor ønsker å nå ut til flest mulig, forklarer Frydenlund.

Tradisjon

Selv om sommerjobbmessen for ungdom arrangeres før første gang i Grimstad i mars, er håpet til Frydenlund og de tre representantene fra arbeidsgivere, at dette kan bli en årlig tradisjon. De tre, restaurantsjef Victoria Hvidebergsgaard Eggen (Apotekergaarden), franchisetaker Arvid Lundemo fra Coop Extra Øygårdsdalen og driftsleder Magnus Bjønnum (McDonalds Grimstad/Stoa/Sørlandssenteret) trenger opp mot 60 personer til sommeren.

Inviterer: Det blir mange arbeidsgivere å møte under «sommerjobbmessen» den 7. mars. Fredag presenterte de planene for nyskapningen. Foto: Baard Larsen

– Vi ser primært etter ansatte fra året de fyller 16 og oppover. Ved McDonald’s trenger vi 15 til 20 stykker. Nå tar vi inn mange nye ansatte hvert år, der det ofte er en del studenter. Så vi har en jevn utskiftning. I tillegg vet vi at det er mange ungdommer som gjerne vil jobbe. Av den grunn er McDonald’s opptatt av å gi ungdom en sjanse, forteller Bjønnum.

– Hos oss er vi en stor forskjell på ungdom den første og siste arbeidsdagen gjennom sommeren. Det å kunne gi ungdom en følelse av mestring, og hjelpe dem å bygge selvtillit, er viktig. For det vil hjelpe dem videre i arbeidslivet senere. Ettersom Apotekergaarden også skal ha folk til Syden, trenger vi i alle fall 20 til 25 personer til å jobbe i sommer, legger Hvidebergsgaard Eggen til.

Viktig: For Magnus Bjønnum, Victoria Hvidebergsgaard Eggen og Arvid Lundemo er det å møte jobbsøkerne ansikt til ansikt, gull verdt. Foto: Baard Larsen

Kan forlenges

Selv om det i første rekke er sommerjobber for ungdommer/yngre, som vil stå i fokus under sommerjobbmessen, kan Lundemo fortelle at det er åpning for at noen av de som blir ansatt, kan fortsette i jobben.

– Fra vår side så ser vi et behov for fra fire til seks ansatte, der det også vil være behov for noen også utover høsten. En fordel med en jobbmesse som det som nå kommer, er at vi får møte arbeidssøkerne ansikt til ansikt. Du lærer mye mer av å møte folk direkte, enn via nett eller på vanlig intervju. Så at noen kan få jobb på dagen under messen, kan ikke utelukkes, sier sjefen ved Coop Extra Øygårdsdalen.

Klare: Driftsleder Magnus Bjønnum ved McDonalds Grimstad/Stoa/Sørlandssenteret kan røpe at franchisetaker Arvid Lundemo fra Coop Extra Øygårdsdalen, startet yrkeskarrieren sin i nabobygget. Nå stiller de to opp, med flere andre, for å hjelpe andre ut i jobb. Foto: Baard Larsen

Det eneste du behøver å ha med deg til sommerjobbmessen, er deg selv og din e-postadresse. For alle som kommer, vil få svar digitalt. Og en liten oppfordring fra Frydenlund til slutt: Husk å hente en parkeringsplass, så du unngår å få en parkeringsbot utenfor hub-bygget i Grooseveien 36.