Denne uken presenterte Prognosesenteret de boligaktørene som hadde de mest tilfredse kundene i 2023 Kjell Gilje AS kom helt opp på fjerdeplass av hundrevis av boligbyggere i hele landet. Kjell Gilje AS er forhandler av Norgeshus, som hentet hjem den gjeveste utmerkelsen, beste selskap av alle boligkjedene i landet.

– Hvor mange boligbyggere det er i Norge, aner jeg ikke. Bare i Norgeshus, som er blant de største, er det 150 stykker. Med så mange kjeder det finnes, kan det fort være snakk om over 800 boligbyggere, sier Hans Petter Gilje, styreleder i Kjell Gilje AS og daglig leder i Gilje Byggrådgivning AS.

Takknemlige

– Det har vist seg veldig mange ganger at det er en fordel å være samlet under samme tak. Først bruker de Gilje Byggrådgivning AS som konsulenter, og så ber de Kjell Gilje AS om å bygge huset. Eller motsatt vei, legger Hans Petter til.

– For kundene så er det jo en fordel at de som har totalansvaret, sitter i samme hus. Skulle det være noen problemer, så påtar vi oss ansvaret. Selv om det er forskjellige firmaer, så er det korte linjer mellom oss. Og dermed lettere å få til et godt samarbeid med kunden underveis, oppsummerer han.

– Vi er enormt takknemlige over å få slike tilbakemeldinger fra våre kunder. Å bygge ny bolig er for folk flest den største og kanskje viktigste investeringen man gjør i livet. Vi jobber for at våre kunder skal oppleve det som en trygg investering og at resultatet skal stå til de høye forventningene som stilles til nye boliger i dag, sier Trond Edsberg som er avdelingsleder for byggavdelingen.

Sluppet: Her fikk noen av håndverkerne ute i produksjonshallen den gode nyheten servert. (F. v.) Kjell H.O. Gilje, Håkon Jensen, Hans Petter Gilje, Ziad Kashef, Knut Terje Gunnulfsen, Tamara Petrovic-Bajunovic, Nicklas Søgaard, Trond Edsberg og Wenche Roksvåg. Foto: Privat/Kjell Gilje AS

Veteran

Byggmester og gründer Kjell Gilje er fortsatt i full vigør som daglig leder. 73-åringen, som startet selskapet for over 53 år siden, er synlig stolt over å ha oppnådd en så høy utmerkelse på nasjonalt plan i sin karriere.

– Firmaet bygger kundenes boliger i miljøvennlige elementer av norsk trevirke. Kvalitet og gode løsninger er blant grunnene til at vi scorer høyt hos kundene. Enda viktigere er nok veldig god kundeoppfølging fra både prosjektledere og håndverkere, mener Gilje senior.

For øyeblikket pågår det lokale prosjekter med eksempelvis bygging av fritidsbolig på en øy. Elementene ble fraktet ut i opptil 13 meters lengde på egen lekter fra havna ved produksjonshallen i Homborsund. Tross snøværet i januar ble hytta fraktet ut og montert på få dager.

Innehaver: Kjell Gilje startet firmaet for over 50 år siden. Her avbildet utenfor et boligprosjekt de har i Klingremoveien, sammen med prosjektleder Vetle Sandvær Jørgensen. Foto: Arkiv/Kjetil Karlsen

Sammenheng

– Ikke bare har firmaet fått denne høythengende utmerkelsen fra kunder. Kjell Gilje AS og søsterselskapet Gilje Byggrådgivning har helt siden 2017 hvert eneste år vært i norgestoppen i «Great place to work». De ser ikke bort ifra at fornøyde kunder har en sammenheng med at ansatte trives på jobb. Firmaet har utrolig stabile arbeidstakere, påpeker Kjell Gilje.

Ordresituasjonen de neste månedene, tross i at byggebransjen ellers opplever største krise på mange år, er faktisk så god at bedriften nå er på utkikk etter flere tømrere for ansettelse eller innleie.

– Firmaet har mål om å øke omsetningen i 2024. Så det er bare å melde seg. Vi har boliger klare for igangsetting, noen er klare for innflytting. Vi har i det siste fått inn flere flotte tomter, så flere prosjekter vil bli lagt ut for salg i tiden som kommer. Går du med byggeplaner er det bare å ta kontakt, sier sivilingeniør Vetle S. Jørgensen, som er firmaets ansvarlige for boligsalg.

Hyggelig: Konstituert kommunalsjef for kommunikasjon, kultur og næring, Bodil Slettebø, her avbildet i en tidligere sak, er glad for å høre om suksessen til den lokale bedriften. Foto: Baard Larsen

Skryt

– Det er fantastisk bra å høre at Kjell Gilje AS er i Norgestoppen i kundetilfredshet for boligbyggere! Spesielt hyggelig er det å høre at Grimstad-firmaet Kjell Gilje AS skal ansette flere personer nå, i en tid som er krevende for mange i byggebransjen, sier Bodil Slettebø, konstituert kommunalsjef for kommunikasjon, kultur og næring ved Grimstad kommune.

Kjell Gilje AS, Bygg og Anlegg er et byggefirma med over 50 års historie. Firmaet har også tilgang til byggesøknader, arkitekttjenester og reguleringsarbeid både fra Norgeshus og ifra Gilje Byggrådgivning i eget hus. Dette gjør firmaet til en komplett leverandør.

– Mange kunder ser dette som en stor trygghet fremfor å «shoppe» tjenester her og der. Skulle det oppstå noe galt er det ikke andre å peke på. Firmaets motto har i flere tiår vært «vi tar utfordringen». Kjerneordene har enda lengre vært de samme: «oppfølging, kompetanse, kvalitet», avslutter Kjell Gilje og Hans Petter Gilje.