Det melder Agder Energi i en pressemelding.

− Det er Agder Energi Nett som har fått ansvaret for oppfølging av strømstøtteordningen, og i august får kundene tilbakebetalt 80 % av kostnadene over 70 øre/kWt eks mva. Dette utgjør et fratrekk på 364,49 øre/kWt med moms. Dette beløpet bli trukket fra den månedlige regningen for nettleie.

Blir utbetaling

Dersom summen overstiger den månedlige nettleien, blir beløpet utbetalt til kundes bankkonto eller trukket fra strømregningen. Dette skjer rundt forfallsdato i slutten av september, som er det tidspunktet Agder Energi Nett får overført pengene fra staten, forteller Ole-Herman Cappelen, seksjonsleder nettkunde i Agder Energi Nett.

Grense på 5.000 kwt

Han oppfordrer kunder som mener de ikke har mottatt utbetaling av strømstøtte til å logge inn på Min Side på aenett.no for å kontrollere og registrere kontonummer der.

− Taket for kompensasjon er 5 000 kWt per måned. Forbruk over dette blir ikke kompensert. Ordningen gjelder for husholdninger, ikke fritidsboliger eller næringskunder. De aller fleste strømleverandører har avtale om gjennomfakturering. Det innebærer at kunden mottar en samlet faktura fra sin strømleverandør, for både strøm og nettleie. På denne fakturaen vil det komme frem hva strømstøtten utgjør, sier Ole-Herman Cappelen.

Får igjen så mye

En husholdning med et forbruk på 1000 kWt i august, vil få en strømstøtte på 3644,90 kroner. Er forbruket 2000 kWt økes støtten til 7289,80 kroner. Maks strømstøtte for en husholdning på Agder i august vil være 18224,50 kroner, som tilsvarer et forbruk på 5000 kWt.

− Totalt er strømstøtten til kundene på Agder nå kommet opp i vel 1587 millioner kroner fra desember 2021 og til august 2022. I utbetalingen av strømstøtte for august ligger også utbetaling til boligselskaper. Strømstøtteordningen vil vare ut mars 2023, avslutter Ole-Herman Cappelen.