− Nettselskapet har en nøkkelrolle for at samfunnet skal fungere, både i dag og i morgen. Tiden vi nå står i viser for alvor at strømnettet er vår viktigste infrastruktur for fremtiden. Skal Norge nå klimamålene må vi bruke mindre fossil energi og mer fornybar strøm. Denne strømmen må transporteres. Uten nettselskapet blir det ingen grønn omstilling.

Dette sier Steffen Syvertsen, konsernsjef i Å Energi, i en pressemelding. Å Energi er navnet på det nye, fusjonerte konsernet.

– Skal legge til rette

Tore Morten Wetterhus blir leder for det nye fusjonerte nettselskapet, og han gleder seg til å samle to sterke fagmiljø.

− Det snakkes mye om økt elektrifisering og hvordan vi kan nå klimamålene, men det som det ikke snakkes like mye om er infrastrukturen som kreves for å få dette til. Når det skal bygges batterifabrikk i Arendal, eller ny industri skal etableres, så krever det mye av strømnettet. Nye linjer må bygges, og vi skal legge til rette både for industriutvikling, samfunnsutvikling og det grønne skiftet i våre regioner, sier Wetterhus i pressemeldingen.

Et av de største nettselskapene i Norge

Glitre Nett vil bli et av de største nettselskapene i Norge med vel 310.000 nettkunder. Sammen har selskapet mer enn 30.000 km med regionalnett og distribusjonsnett i sitt forsyningsområde, med 133 transformator- og koblingsstasjoner, og mer enn 12.000 nettstasjoner.

− Glitre Nett får nærmere 350 dyktige medarbeidere som skal sikre at vi fortsetter å levere ren energi for kundene våre, slik at samfunnet fungerer, både i dag og for fremtiden, sier Wetterhus.

Har diskutert navnet

I likhet med konsernets nye navn, har ansatte vært en del av en involverende prosess for å komme med navneforslag på det nye nettselskapet.

− Navnet Glitre Nett var det mange ansatte i både Agder Energi Nett, Glitre Energi Nett og i konsernet som hadde foreslått som navn på det fusjonerte nettselskapet. Selv om noen kanskje ikke vil si at det er helt nytt, er det et flott navn som mange allerede har positive holdninger til. Det er kjent i bransjen, og nå skal vi ta med oss det beste fra de to fusjonerte nettselskapene inn i det nye store nettselskapet Glitre Nett, avslutter Wetterhus.

Glitre Nett blir en del av Å Energi, som vil være Norges største kraftkonsern.