Utenfor Groos kafe samlet folk seg nylig for å være med på åpningen av stolpejakten i byen. Dette er første året det blir arrangert i kommunen.

Jakten går ut på å finne stolper plassert rundt omkring i byen. For hver registrerte stolpe blir det gitt et lodd i trekningen av en premie.

– Passer for alle

Ordfører Beate Skretting (H) var med på åpningen, og avduket den første stolpen.

– Dette er en gratis aktivitet som passer alle. Om du er sprek eller ikke så aktiv, triller en barnevogn eller sitter i rullestol, sier Skretting.

Ordføreren mener at det er en populær aktivitet i landet.

– Jeg har snakket med folk om at det skal komme til Grimstad også, og da blir de entusiastiske. Folk vil ha det her også, sier hun.

Engasjement: Ordfører Beate Skretting åpner stolpejakten i Grimstad. Dette mener hun er en populær aktivitet i landet. Hun merker allerede et engasjement fra befolkningen. Foto: Lilli Storrønningen
Åpning: Ordfører Beate Skretting avduker her den første stolpen i stolpejakten i Grimstad. Foto: Lilli Storrønningen

Over tusen stolper

Endre Gundersen driver stolpejakten i Arendal. I dag har han tatt seg turen til Grimstad, for å være en del av stolpejegerne.

– Så langt har jeg tatt over tusen stolper. Jeg reiser stort sett over hele Sørlandet. Det er en artig mosjonsaktivitet, sier han.

Gundersen mener at stolpejakting betyr mye for folk, inkludert han selv.

– Det er et lavterskeltilbud. Du kan gå hvor du vil og når du vil, over hele landet. Det får folk som ikke ellers hadde gått ut, ut på tur, sier han.

Trofast: Stolpejakten i Grimstad er i gang, og Endre Gundersen har møtt opp som en erfaren og trofast stolpejeger. Foto: Lilli Storrønningen

Flere områder

Christine Mikkelsen, folkehelsekoordinator i kommunen og initiativtaker til stolpejakt i Grimstad, forteller at stolpene i byen bare er starten.

– Tanken er å få ut seksti etter hvert. Nå er det i byen, så skal det komme stolper på Fevik til neste uke. Vi skal i tillegg til det prøve å få det på et annet område i kommunen også, sier hun.

Tanken bak jakten er å få folk ut på tur, med en aktivitet som er populær i resten av landet. Dette forteller Mikkelsen.

– Det trekker også folk til byen. I dag er det noen fra Arendal og noen fra Østlandet. Jeg tenker at det både er bra for Grimstads befolkning og turistene, sier hun.

Åpner: Frivillig Christer Øksendal, initiativtaker Christine Mikkelsen og ordfører Beate Skretting åpner jakten, og hjelper til med å registrere stolpen. Foto: Lilli Storrønningen

Forskjellig nivåer

Eline Vatne Kristensen har allerede testet ut stolpejakt på Beitostølen. Hun sliter med å gå, og kom derfor ikke hele veien opp.

– Nå skal jeg prøve det i Grimstad, og ta de jeg klarer. Jeg er jo et konkurransemenneske, så jeg vil ta de jeg klarer. Stolpejakt er tilpasset alle, og har forskjellig nivåer. Det er akkurat sånn det skal være, sier hun.

Ordfører Skretting forteller at hun selv synes det virker gøy å jakte etter stolper.

– Jeg har ikke prøvd det før, så dette må testes. Jeg skal nok få tatt med familien ut på litt jakt, sier hun.