«#Grimstad: Melding om vinglete bilfører på Biesletta. Politiet fremstilte fører for legeundersøkelse og oppretter sak på forholdet», lød en tweet som operasjonsleder Andresen sendte ut klokken 2.40 natt til lørdag.

– Hva skjedde egentlig her? Er det snakk om ruskjøring og førerkortbeslag?

– Politiet fikk inn melding om mistenkelig kjøring, av en annen billist på Biesletta, som mistenkte ruskjøring. En patrulje ble sendt ut, og politiet kom i kontakt med en mann i 40-årene, svarer operasjonsleder Linn Andresen.

– Også patruljen fattet mistanke til at mannen var ruspåvirket. Bilen stod stille da politiet kom i kontakt med vedkommende. Han ble derfor med til Arendal for legeundersøkelse, og det er tatt prøver, legger Andresen til.

Operasjonsleder: Linn Andresen. Foto: Frank Johannessen/Agderposten

– Jeg kan ikke se at det er loggført noe om førerkortbeslag. Vi må nok avvente prøveresultatet, ettersom politiet ikke har sett mannen kjøre bilen. Men her er vi inne på finjuss, som jurister for ta seg av, påpeker operasjonslederen.

– Ut over dette har det vært en rolig natt i Grimstad, og denne bilføreren er det eneste som jeg finner i loggen natten, oppsummerer Linn Andresen, operasjonsleder ved Agder politidistrikts operasjonssentral.

Parkert: Med en slik sikt ble bilfører avskiltet på stedet. Han mistet førerkortet. Foto: Politiet

Av andre oppdrag, finner vi ett som operasjonsleder Knut Bø Odde meldte om på Twitter fredag kveld. Selv om dette skjedde i Arendal, er det verdt å merke seg for flere.

– #Arendal Kl 1850 Fører av denne bilen ble stanset av en politipatrulje i utkanten av sentrum. Frontruten var så nediset og sikten så dårlig inne fra kupeen at fører blir anmeldt og fikk sitt førerkort beslaglagt, anfører Odde i en tweet, med tilhørende foto.

– Føreren, som var en mann i 20-årene sa han «skulle bare», men det hjelper ikke. Heldigvis oppstod det denne gangen ingen direkte farlige situasjoner, sier operasjonslederenm til Fædrelandsvennen.