Det var klokken 9.43 på formiddagen langfredag, at operasjonsleder Knut Bø Odde kunne melde om at det hadde vært innbrudd i båter. Riktignok skjedde dette i Arendal, men detaljer gjør at Odde ber folk følge med.

– Politiet har vært i en båthavn i Neskilen, etter melding om innbrudd i båter. Åstedsundersøkelser viser at fire båter har vært rammet, forteller Odde til Adressa.

Oppfordring: Operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Knut Bø Odde. Foto: Frank Johannessen/Agderposten

– Det som gjør det litt spesielt her, er at undervannshuset er skrudd av motoren til den ene båten. Så det er ikke snakk om noen som bare er på jakt etter drivstoff eller drikke, legger operasjonslederen til.

– Generelt sett ber politiet om at alle tar en tur for å se til båtene sine, uavhengig av om det har vært innbrudd i ditt distrikt eller ikke. Og ser du noe mistenkelig i båthavna, kan du kontakte politiet, påpeker Odde.

Sjekk: Politiets operasjonssentral ber folk se til båtene sine. Her journalistens båt i Grømbukt tidligere i år. Foto: Baard Larsen

– Avskrudd undervannshus. Kan det være mobile vinningskriminelle (MVK)? Og hva med meldinger om tyveri av båter eller motorer så langt i påsken?

– Dette er den eneste meldingen vi har fått så langt i påsken, om innbrudd eller tyveri av eller fra båter. Siden et undervannshus er tatt, kan vi ikke utelukke MVK-ere, svarer operasjonsleder Knut Bø Odde, overbetjent ved Agder politidistrikts operasjonssentral.