Det ustabile sommerværet har ført til at det er mindre kamp om hyttene på fjellet. Den Norske Turistforening (DNT) melder om god plass på de betjente hyttene.

Nydelige forhold

– Det er mye plass i fjellet nå, og helt nydelige forhold! Vi hadde en fin start på sesongen, men det ustabile været har ført til at en del har valgt å utsette fjellturen til senere i sommer. Det samme så vi i juli fjor, og da var det mange som besøkte oss i august, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i DNT.

Han lokker med at sommerfjellet framover er på sitt beste, og sier at det er nærmest plassgaranti både for de som vil bestille og de som kommer uanmeldt.

Matpause: Fottur på Hardangervidda. Stien mellom Haukeliseter og Hellevassbu. Matpause underveis. Turbukse og fjellsko. Foto: Solveig Vikene / NTB

Stor respekt for været

– Mange velger å legge fjellturen til de siste ukene av ferien sin. Da er det mindre snø og grønnere i høyfjellet. Vi oppfordrer alle til å planlegge fjellferien nå og reise de kommende ukene, sier generalsekretæren i en pressemelding.

– Mange nordmenn har veldig stor respekt for værmeldingene. Respekten er så stor at folk holder seg borte fra fjellet. Det er store lokale variasjoner i fjellet, så om det kan se grått ut på værmeldingene, opplever vi veldig ofte at været blir bedre enn det som er meldt, sier Klarp Solvang.

Flere av de betjente turisthyttene melder også om flere utenlandske gjester denne sommeren. Både svak norsk krone og hetebølgen i Europa har bidratt til økningen.

(©NTB)