Nylig kom en fritidseiendom på Groosholmen til salgs, og mandag ettermiddag er den solgt, melder Agderposten. Etter en budrunde endte salgsprisen på 7,5 millioner kroner, altså en halv million over prisantydning.

– Selger er fornøyd og dette ble veldig bra. Med tanke på interesse, eiendommen i seg selv og medieomtalen, ble dette riktig pris, sier Pedersen til avisen.

Visning i helgen

Lørdag var det visning på Groosholmen, hvor eiendommen med prisantydning syv millioner kroner var til salgs.

– Interessen for hytta har vært god, og vi hadde det forventede antallet besøkende på visningen. Selve hytta må gjøres en del med, så det er nok eiendommen folk vil undersøke nærmere. Noen har valgt å utforske området på egen hånd ved å ta båten ut, da de foretrekker å ikke være med på fellesvisninger, kunne eiendomsmegler Tom Arthur Pedersen i DNB eiendom opplyse mandag formiddag.

– På budfronten har det vært rolig så langt, men jeg tror dette er stillheten før stormen, og forventer at hytta snart forsvinner fra markedet. Vi får stadig nye interessenter utenbysfra, som melder seg på visning, og jeg tror ikke det tar lang tid før det første budet kommer, la han til.

Rotur: Fra hytta på Groosholmen er det knappe 300 meter fra bryggekanten og inn til sandstranden på Groos. Foto: EFKT

Ønsker nærhet til fritidsbolig

Pedersen forteller at flere lokale har vist interesse for hytta og tilhørende eiendom.

– Det vi observerer med fritidsboliger er at en betydelig andel, rundt 70 prosent, av de interesserte er lokale. Mange ønsker å ha en hytte i nærheten som de kan bruke store deler av året, og i dette tilfellet, på Groosholmen, kan man kose seg på hytta fra tidlig vår til sen høst, forteller Pedersen.

– Dette er en fantastisk eiendom som virkelig skiller seg ut, og det er ikke ofte vi har slike unike steder ute for salg. Jeg blir ikke overrasket hvis det første budet kommer i løpet av dagen, sa han tidligere mandag, og fikk altså rett i den spådommen.