Det er underholdning for store og små. Der det i tillegg er muligheter til å innta både fast og flytende fra kiosken på Vik både lørdag og søndag.

Hoppeslott, sumodrakter, hinderløype, boksering, klistrevegg, bungee runner, zorb ball, fotballhoppebane og mye annet moro kan Johan Hano og de andre i samarbeidslagene til Lia/Express by på.

Hovedinntekten

Værgaranti gis, selv om uret skal stilles fram til sommertid til helga, da arenaen er Vikhallen.

– Dette er hovedinntektskilden til våre to jentelag som skal på fotballcuper i sommer. Et lignende arrangement i mai på kunstgressbanen i fjor trakk over 1.000 personer fordelt på de to dagene, forteller trener Johan Hano.

Arrangør: To av samarbeidslagene til Lia/Express står bak helgens happening i Vikhallen. Foto: privat

Oppleve litt av alt

Lia har egne lag i alle årskull fram til ungene begynner i 7. klasse. Da slår samarbeidet med Express inn i ungdomsklassene.

J13 skal på Bø Cup, mens J15/17 skal på Dana Cup og Norway Cup senere i år. Det betyr at flere titalls spillere og trenere skal på tur.

– Vi har en tanke om at alle skal få oppleve litt av alt gjennom sine ungdomsår i Lia/Express. De yngste får en sosial turnering i Bø, mens de eldre jentene skal til Danmark i pinsen før det blir Oslo i sommer, forteller Hano videre.

Økte kostnader

Det har blitt betydelig dyrere også for idrettslag å reise på turer de siste årene.

– I fjor sto aktivitetsdagen for 70 prosent av kostnaden til Dana Cup. Takket være at jentene fikk et overskudd på nesten 65 000 kroner, avslutter Johan Hano, trener for Lia/Express J13 og J15/17.