Torsdag morgen klokken 8.21 meldte politiet om trafikale problemer på E18 i Grimstad. Et vogntog hadde nemlig problemer i vestgående retning.

Vogntoget skal ha fått problemer i en bakke. Ved nitiden melder politiet at vogntoget har kommet seg videre, men fortsatt går trafikken sakte flere steder.

– Vi hadde nettopp en patrulje som kjørte strekningen, og det står ikke noe vogntog der nå. Trafikken flyter, men det går sakte og kan være noe opphopning. Det har selvfølgelig med føret å gjøre, sier operasjonsleder Lars Hyberg til Adressa.

Flere småulykker

Hyberg har en klar oppfordring til alle bilister. Det er nemlig glatt over hele Sørlandet som følge av nattens og morgenens snøfall.

– Oppfordringen er at folk må avpasse farten. Vi har flere småulykker som følge av glatte veier. Spesielt på tilførselsveier inn mot hovedveier er det veldig glatt, sier Hyberg.

Har du bilder eller tips? Send det til oss på red@gat.no

Sakte: Det ble problemer i trafikken torsdag morgen. Her på E18 ved Spedalen, hvor trafiken gikk sakte etter at et vogntog hadde fått problemer på glatta. Foto: Janicke Yttervik

Glatt flere steder

I løpet av natt til torsdag og de tidlige morgentimer har den hvite nedbøren lagt seg på veiene og påvirker kjøreforholdene.

En kjøretur i Grimstad sentrum og omegn viser at det er glatt og sleipt flere steder. Glatt er det også på E18 og sideveier.

Sakte: Trafikken gikk ikke fort på E18 like vest for Grimstadporten torsdag morgen. Det var glatt på veien. Foto: Janicke Yttervik

Farevarsel

Onsdag sendte Meteorologisk institutt ut et gult farevarsel for Sørlandet og Telemark som gjelder langs kysten. Det var forventet at deler av Agder og Telemark fra torsdag morgen til fredag morgen kunne få mellom 5 og 15 centimeter med nysnø, og skulle begynne en gang i løpet av natt til torsdag.

Værprognosen har truffet, for bakken er torsdag morgen dekket med et lag snø. Det er meldt at det skal snø utover dagen torsdag og frem til fredag kveld.

Hvitt: Snøen legger seg i sentrum. Her fra Torvet. Foto: Peer Andreassen
Dekker: På Fjære har det i løpet av natten og tidlig torsdag morgen kommet et godt lag med snø. Foto: Baard Larsen

Glatte veier

Snøfallet fører til glatte veier, og like før halv åtte torsdag morgen politiet om trafikale utfordringer.

Det kom blant annet melding om flere biler med trafikal stans på Kuliaveien nord for Kristiansand. Her hadde flere biler har sklidd borti autovernet.

Kjør forsiktig: Snø på veiene i Grimstad. Slik så det ut like før klokken 7 torsdag morgen på E18 ved Bie. Foto: Peer Andreassen
Snødekke: Det har i løpet av natt til torsdag og i morgentimene lagt seg et lite lag med snø i Grimstad, også på veiene. Foto: Peer Andreassen