– Etter fjorårets suksess på Apotekergaarden, har vi for andre året på rad klart å karre oss til å få spille i Grimstad, sier Mikkel Niva (35).

Niva har drevet med improvisasjon siden han var 15, og han og makkeren Nils Petter Mørland har stått på scenen sammen i rundt 20 år.

– Vi har hatt to forestillinger tidligere i sommer, og synes at det er en kul venue der vi kommer i kontakt med skjærgården og publikum på en måte som gir en ekstra sommerfølelse, sier Niva.

Improvisatorer: Onsdag kveld står Mikkel Niva og Nils Petter Mørland på scenen på Syden. I kveld har de fått med seg komiker Harald Eia som gjest. Foto: privat

Sjekket nærområdet

På onsdagens forestilling på Gundersholmen, har Niva og Mørland fått med seg en spesiell gjesteskuespiller som er godt kjent for de fleste.

– Det er alltid gøy å ha med seg gjester på scenen. Vi sjekket i nærområdet om det er noen andre improvisatorer som kunne tenke seg å stå på scenen sammen med oss, sier Mikkel Niva.

– I dag tar vi med oss Harald Eia som har hytte i Tvedestrand, sier han.

Arrangør: Rune Nøstvik sier billettsalget går unna etter at det ble kjent at komiker Harald Eia stiller som gjest på scenen onsdag kveld. Her fra konserten med Ravi på Syden kvelden før. Foto: Beate H. Mikkelsen

Gjør om rigget

– Det er helt rått. Han er tidenes morsomste komiker. Norges morsomste mann er nå på vei til Grimstad, sier en begeistret arrangør, Rune Nøstvik.

Etter at nyheten slapp onsdag formiddag har billettsalget skutt fart.

– Vi har solgt 40 billetter på kort tid og er i oppe i 200 solgte billetter så langt, men vi tror det kommer nærmere 300. Det er helt fantastisk, sier han.

– Det er for mange til å være i teltet, så nå må vi ha det ute på den store scenen og holder på å gjøre om rigget for å få plass til alle, forteller Nøstvik.

Publikum avgjør

– Forestillingen skapes på scenen og blir en blanding av det som utfolder seg på scenen og forslag fra publikum, sier Mikkel Niva.

– Vi tre skal konkurrere om å lage de beste scenene og så skal publikum avgjøre hvem som gjør den beste jobben, sier han.

Godt publikum: Mikkel Niva sier at grimstad-publikummet skiller seg ut og viser stort engasjement under forestillingene. Foto: Pressefoto

Siste mulighet

Dette blir tredje og siste forestilling med Mikkel og Mørlands improshow denne sommeren.

– De andre showene har gått veldig bra. Det er et veldig godt publikum i Grimstad. Folk stiller opp på det som skjer, og vi merker engasjementet. Vi reiser mye rundt om i landet, og Grimstad stikker seg ut. Det kommer mange folk og de er nysgjerrige, sier Mikkel Niva.