Dagen etter høstferien ble dermed den travleste dagen på teststasjonen utenfor brannstasjonen til nå, siden oppstart.

Korona test: Testpinnen skal først ned i halsen rett ved mandlene, og så opp i nesa. Ikke spesielt behagelig, og Alexandra Myrvold forteller at mange gruer seg. Men det går heldigvis veldig fort. Foto: Janicke Yttervik

– Dette er den travleste dagen til nå, sier Alexandra Myrvold, som står klar med testpinnene i teltet utenfor brannstasjonen. Hun er iført fullt smittevernutstyr og er klar til å teste dagens første.

Etter at telefonen hvor folk kan bestille time stengte klokken 11, var det 60 personer som hadde bestilt time for å teste seg mellom klokken 12 og 15.

– Vi holder på til klokken halv fire også om vi må, sier Myrvold.

Mange med symptomer

Hun sier det er tydelig at mange ville teste seg etter en uke med høstferie.

– Mange er syke, mange har vært ute og reist, og mange har vært i nærkontakt med noen som har fått påvist smitte. Vi tar ikke test på de som bare skal ha en negativ test fordi de skal på jobbreise, sier hun.

Men testen er litt ubehagelig, innrømmer hun.

– Mange gruer seg, noen gråter, og de fleste synes den er ubehagelig, forteller hun.

Korona test: Alexandra Myrvold hadde en travel dag på jobben mandag, først med telefontid, så med tester. Foto: Janicke Yttervik

Nettbestilling

Frem til nå har det kun vært mulig å bestille time for testing via telefon. Der har det til tider vært vanskelig å komme gjennom. Nå skal det etterhvert bli enklere.

– Vi holder på å åpne opp for online booking på nettet, og det tror jeg vi får opp i løpet av uka, sier Myrvold.

Frem til nå har de vært to personer som svarer på telefonen, der betyr svært travle timer.

– Vi får rundt 60-70 telefoner hver, og fra starten av hadde vi hundre tapte anrop også. Men det har roet seg ned litt nå, sier hun.

Snart kan folk gå inn på nettet og bestille tid for testing selv.

– Men det er selvfølgelig noen vi må ta på telefon også. Og mange ringer også utenfor åpningstid, forteller hun.

Per 6. oktober er det registrert tre smittede i Grimstad de siste 14 dager. Det siste rapporterte smittetilfellet kom 3. oktober.