Grimstad kommune har i mange år hatt direktesendinger fra kommunestyretmøtene. Her kan spesielt interesserte innbyggere følge med direkte eller se møtene i opptak.

Det har imidlertid ikke bare vært enkelt å få med seg alle detaljer underveis, spesielt om man underveis i sendingen vil få med seg akkurat hva som foreslås og hvorden voteringene går.

I kommunestyremøtet 6. mars fikk politikerne innføring i et helt nytt system som nå skal tas i bruk. Det går ut på at alle forslag sendes inn via dette nye systemet i stedet for på e-post.

Nytt: Sendingene fra kommunestyret skal nå gi mer og bedre informasjon om forslag som fremmes og hvordan det voteres. Foto: Skjermdump

Løpende informasjon

Ved votering skal politikerne også avgi sine stemmer ikke bare ved å vise stemmetegn fysisk i salen, men også ved å stemme i det digitale systemet. På denne måten vil voteringen bli synlig umiddelbart, slik at man ser hvilke partier som har stemt på hva, uten å måtte vente på at protokollen fra møtet offentliggjøres.

For alle som følger direktesendingene på nettet skal det nå også bli mulig å velge mellom tre kameraer underveis, fikk politikerne høre.

Kommunestyret 6. mars var det første hvor systemet ble tatt i bruk.