Det er under en måned igjen til kommunevalget 11. september, og i den forbindelse settes lokalpolitikken på dagsorden på biblioteket med partienes ordførerkandidater.

– Det vil bli en runde på det som er viktig i kommunen, som miljøsaken/klimakrisen, vindmøller og Torskeholmen, heter det i en pressemelding, hvor det også står at det vil bli åpnet for spørsmål fra salen.

Debatten går av stabelen mandag 21. august og skal ledes av Steinar Nielsen, som er journalist og tidligere redaktør for NRK Sørlandet.

Alle partier invitert

Hele 13 partier stiller med liste i Grimstad i år, inkludert flere som ikke er representert i kommunestyret i dag. Alle har fått invitasjon til å delta.

– Så vidt jeg vet kommer nesten alle. Alle skal få snakke litt og si hva de står for, sier arrangementsansvarlig Hilde Elise S. Bie på biblioteket.

Debatt: F.v. Marit Grefstad (Ap), Lene Langemyr (Frp), Arnt Gunnar Tønnessen (V) og Kjetil Glimsdal (KrF) er blant listetoppene du trolig får se på bibliotekets valgdebatt. Bildet er fra en tilsvarende debatt for noen år siden. Foto: ARKIV

Plass til mange

Ved forrige valg ble en tilsvarende debatt holdt i salen i byggets første etasje, men denne gangen skjer det i det åpne amfiet i andre etasje.

– Det blir jo mange i panelet, og det blir litt som et slags folkemøte. Det er ikke så ofte vi bruker det, men det føltes naturlig denne gangen. Ved forrige valg kom det også veldig mange, og på denne måten kan komme litt flere, sier Bie.

Anbefaler billett

Det er gratis inngang, men arrangøren oppfordrer folk til å skaffe seg en gratisbillett på forhånd. Dette var en ordning man begynte med under pandemien, og som er beholdt.

– Vi har gratisbilletter på det meste. Det er for å ha oversikt, og så er det jo fint å vite at man har plass, sier Bie, og minner om at det på noen arrangementer er helt fullt slik at ikke alle får plass.

Billetter kan bestilles på bibliotekets nettside eller ved å henvende seg i skranken på biblioteket.