Tirsdag morgen ble en kvinne funnet skadd utenfor Boots apotek i Arendal sentrum. Kvinnen døde av skadene, og politiet startet drapsetterforskning.

Bodd lenge i Norge

Fredag ble navnet på på kvinnen frigitt av politiet, i samråd med de pårørende. Den avdøde var 35 år gamle Miriam Daniela Ayres Cea. Hun var gift og bosatt i Grimstad. 35-åringen ble født i Sverige og flyttet til Norge i 2011, ifølge opplysninger i Folkeregisteret, som VG bringer videre.

35-åringen jobbet på Boots apotek i Arendal. En mann i 60-årene er pågrepet og siktet for drapet, men nekter foreløpig å forklare seg. Han har ingen relasjon til drapsofferet, ifølge politiet, som ikke utelukker at hun var et tilfeldig offer.

Drept: Det var Miriam Daniela Ayres Cea som ble drept i Arendal. Bildet frigis i forståelse med de pårørende. Foto: privat

Kriseteam

Ordfører Beate Skretting forteller at Grimstad kommunes kriseteam er koblet på.

– Dette er en forferdelig tragisk hendelse, og våre tanker går til de nærmeste pårørende, som er i en tung tid nå, sier Skretting til GAT.

Alltid blid og hjelpsom

Ansatte ved Boots-apoteket var fredag tilbake, sammen med personer fra kommunen, utenfor apoteket hvor drapet skjedde tirsdag morgen.

Flere holdt rundt hverandre og gråt foran blomstene som er lagt ned ved apotekets inngangsparti.

– Miriam Daniela Ayres Cea var en utrolig godt likt, både av kollegaer og kunder, sier Kathrine Mehlin til Fædrelandsvennen.

– Hun var alltid imøtekommende, blid, sympatisk og hjelpsom. Hun ønsket å hjelpe alle som kom til apoteket, forteller Mehlin til avisen.

Cea startet å jobbe på Boots Apotek i 2018.

Offentliggjør: Politiet, her representert ved politiadvokat Vanja Bruvoll og stabsjef Vidar Arnesen, har frigitt navnet på drapsofferet. Foto: NTB