– Det blir nok noen forsikringssaker. Det er blant annet et par ødelagte motorer og en del båter som fortsatt ligger under vann. Sannsynligvis har de fått en del skader, men det vet vi ikke ennå. I sjøbua var det vel 60 vester også som ha ligget under vann. I tillegg er det en del annet, så det blir nok noe, sier Andreas Mykland som var leirsjef i helgen.

Som Adressa skrev tirsdag, satt drøyt 30 leirdeltakere på Kilandsenteret «flomfast» etter flommen som rammet Sørlandet i helgen. Onsdag kunne Mykland fortelle at deltakerne hadde kommet seg trygt hjem.

– Det ble en lykkelig slutt på leiren, sier han, og presiserer at alle tok det hele med godt humør.

– Vi våknet til flom søndag morgen. Da ble et litt jobb med å få samlet alt utstyret. I tillegg måtte vi finne en måte å komme oss ut til veien på. Deltakerne tok det veldig fint og skjønte at vi måtte omprioritere litt søndag morgen, sier Mykland.

Flommen gjorde også at to andre leirer i regi av Røde Kors, Fyrcamp» i Homborsund, måtte avlyses.

Sjøbua hadde vann opp til dørhåndtaket da flommen var på sitt høyeste. Her hadde de blant annet lagret 60 flytevester som man er usikker på om kan brukes videre. Foto: Andreas Mykland

– Vi måtte dessverre det. Planen var å bruke en del av båtene og motorene der, men de lå fremdeles under vann, sier Mykland.

vikar@gat.no