Mandag kveld sendte 110-sentralen Agder ut melding om bilbrann. Klokken 22.23 meldte de om at brannvesenet i Grimstad rykket ut på bilbrann. Kort tid etter meldte også operasjonssentralen om det samme.

Brannvesenet var raskt på stedet, og iverksatte slukking. Ambulanse fra Grimstad ble også dirigert til stedet. Rett før klokken 23, kan operasjonsleder Linn Andresen ved Agder politidistrikts operasjonssentral, fortelle at en patrulje fra politiet er på vei.

Væpnet aksjon

– Vi har vært opptatt med et væpnet oppdrag på Mjåvatn i Froland, men har nå en patrulje på vei. Etter hva jeg forstår, var det aldri fare for at bilbrannen skulle spre seg. Og at brannen nå er slukket, sier Andresen til Adressa. Mer om denne aksjonen lenger nede i saken.

Utrykningsleder Trond Helland ved Grimstad brann- og redning, kan fortelle at det kun skal ha vært en person i bilen. En voksen mann. Han ble sjekket ut av ambulansetjenesten, men var oppegående og tilsynelatende uskadd.

– Etter hva vi forstår, har bilen stoppet for bilfører. Han forlot bilen i veikanten, og reiste avgårde for å få tak i startkabler. Da han kom tilbake, var det full fyr i bilen. Vi har slukket med vann og skum, sier Helland.

Slukking: Brannvesenet var raskt på stedet. Foto: Baard Larsen

Utbrent

Ut fra skadene på bilen, kan det se ut som om brannen har startet i motorrommet. Det er brent hull i panseret, og resten av bilen fra A-stolpen og til bakenden, er utbrent.

Ved bilbranner er det rutine at politiet rykker ut. Om det opprettes sak på brannen, er noe som politipatruljen avgjør etter å ha pratet med bilfører.

Tirsdag morgen kan operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane ved Agder politidistrikts fortelle at det opprettes undersøkelsessak på bilbrannen.

Flammer: Det var full fyr i bilen da brannvesenet kom fram. Bilen er utbrent. Foto: Baard Larsen

Løste seg greit

Operasjonsleder mandag kveld, Linn Andresen, kan fortelle at politiaksjonen i Froland ble utløst av at noen arbeidere meldte om en mann som løsnet skutt utendørs. Flere bevæpnede politienheter ble dirigert til stedet.

– Meldingen kom til oss rett rundt klokken 21. Etter dialog med mistenkte, løste alt seg greit. Ingen ble skadd, og han kom ut for å møte politiet uten dramatikk. Jeg tvitret ikke om aksjonen mens den pågikk, for å unngå at tilskuere skulle dukke opp. Mannen ble pågrepet og er på vei til arresten i Arendal, sier Andresen klokka 22.58 mandag.

Rett før klokken 7 tirsdag morgen, kan operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane fortelle at det har vært en relativt stille natt på Agder. Et par ordensoppdrag har det vært, dog ikke i Grimstad. Ellers sier Kleivane det er intet å melde om.