Det har vært en småhektisk natt for politiet i Agder natt til lørdag, men selv om det har vært mange oppdrag, har det ifølge politiet ikke vært noen alvorlige hendelser. Det er med unntak av en fallulykke i Arendal der hendelsen fortsatt fremstår litt uklar for politiet.

Dette forteller operasjonsleder John Repstad ved Agder politidistrikt til Adressa lørdag morgen. Det går også fram av loggen på Twitter.

Det var mange oppdrag politiet måtte ta seg av fredag kveld og natt til lørdag, og en av dem skjedde som sagt på Fevik. Der fikk politiet klokka 23.29 melding om en beruset person som var høylytt og forstyrret andre.

– Har også forsøkt å slå etter annen person og utøvd skadeverk på en bil. Politiet er på stedet. Da politiet kom sparket blant annet personen til en polititjenestemann, og pågripes for blant annet vold mot politiet. Vedkommende kjøres også i arrest, skrev politiet på Twitter.

Ifølge operasjonsleder Repstad var den mistenkte en mann i slutten av 20-årene, og vedkommende var ruset eller beruset da episoden utspant seg.

Mindre voldshendelse

I tillegg til dette, var det også en mindre voldshendelse i sentrum av Grimstad natt til lørdag. Politiet fikk melding om denne episoden klokka 00.37, og den skjedde i Storgaten. Ifølge politiets melding på Twitter hadde det vært en mindre voldshendelse hvor en person hadde blitt slått i ansiktet. Det hadde vært en foranledning for flere uker siden, og i går kveld traff de to på hverandre tilfeldig i sentrum.

– Fornærmede, en mann i slutten av 20-årene, hadde så blitt slått litt forsiktig i ansiktet, men hadde ikke blitt skadet som følge av dette. Det endte likevel med at vedkommende vil vurdere å anmelde dette forholdet i ettertid, forteller Repstad til Adressa.

Slagsmål

Utover dette fikk politiet klokka 23.10 en melding om et slagsmål mellom flere personer ved brygga i sentrum av Tvedestrand. Politiet var på stedet og i kontakt med noen av de involverte.

– Ikke meldt om personskade. Politiet nøster litt i hva som har skjedd, skrev politiet først på Twitter.

Deretter oppdaterte de med at det fremsto som en noe overdrevet melding til politiet.

– Den ene parten har forlatt stedet. Politiet oppretter ikke sak, konkluderte politiet.

I Vennesla kom det melding om en person som var blitt pågrepet etter å ha truet andre personer på et privat sted.

– Ingen er skadet. Politiet har avhørt vitner på stedet. Personen innsettes i arrest og politiet oppretter sak, skrev politiet.

I Kristiansand måtte en beruset person bortvises fra sentrum etter å ha vært kranglete og ufin mot andre.

– Nektet å oppgi personalopplysninger og nekter å etterkomme pålegg fra politiet. Anmeldes for forholdene, skriver politiet.

Forulempet politiet

Men dette var langt fra det eneste ordensoppdraget politiet hadde i Kristiansand i løpet av natta. Fra Odderøya måtte de innbringe en person til arresten etter at vedkommende nektet å oppgi personalia til politiet, samtidig som vedkommende forulempet politiet på stedet med sin oppførsel. Politiet opprettet deretter sak på forholdene.

Politiet skrev deretter at denne personen var mindreårig, og at de foresatte ble varslet og måtte hente personen på politistasjonen.

Slagsmål/ klammeri

Flere personer kom også i klammeri og slagsmål inne på et utested i sentrum av Kristiansand i løpet av natta. To personer ble lettere skadet som følge av dette. De ble begge kjørt til legevakta for undersøkelse.

– Fem personer bortvises fra stedet. De fornærmede vil i ettertid vurdere om de vil anmelde forholdet, skriver politiet.

En person ble anmeldt for å ha kjørt uten gyldig førerkort, ordensforstyrrelse og truende oppførsel på Kongshavn i Arendal natt til lørdag. Forholdet skjedde på et privat sted, og politiet oppretter sak på forholdet.

Fra Kristiansand sentrum kom det etter hvert en ny melding om slagsmål og knuffing i Rådhusgaten. Politiet kom til stedet, og fikk kontroll på to personer.

– Den ene har vært "kranglefant" i taxikø. Bortvist fra sentrum, skriver politiet på Twitter.

Litt senere på natten blir en person brakt inn til arresten etter å ikke ha etterkommet politiets pålegg.

– Personen ble tidligere på natta bortvist fra sentrum på grunn av slagsmål/ klammeri, skriver de.

Flere slagsmål

I Arendal fikk politiet klage på høy musikk og støy fra en leilighet på Langbrygga. Politiet var i kontakt med adressen, og fikk skrudd av musikken. Fikk også pålegg om å være stille resten av natta.

I Rådhusgaten i sentrum av Kristiansand kom det i løpet av natta inn melding om et tilløp til slagsmål. En person ble bortvist fra sentrum.

Fallulykke

I Arendal fikk politiet i løpet av natta inn melding om en fallulykke ved Trefoldighetskirken i sentrum av byen.

– En person har falt ned noen meter. Foreløpig uklart hendelsesforløp og skadeomfang. Pasient kjøres til Arendal sykehus, skrev politiet først på Twitter.

Deretter oppdaterte de med at politiet gjennomfører avhør av vitner på stedet.

– Pasient kjørt sykehus for undersøkelse. Framstår som ulykke og ikke straffbar handling, skrev politiet da.

Innbrudd

Lørdag morgen forteller operasjonsleder John Repstad til Adressa at denne episoden fortsatt fremstår litt uklar for politiet, og at vedkommende skal flys til sykehus i Oslo i løpet av formiddagen. Det er foreløpig litt uklart hvilket sykehus dette blir til, ifølge Repstad.

Tidlig lørdag morgen ble det oppdaget at det hadde vært innbrudd i et apotek ved Trekanten senter i Vågsbygd i Kristiansand. Gjerningspersonen hadde knust en rute for å komme inn i apoteket. Det var uklart om det var stjålet noe herfra, men det ble søkt i området etter gjerningspersonen.

Litt senere traff politiet på en person i området som kunne mistenkes for forholdet.

– Personen er besluttet pågrepet og kjøres til arresten. Det er gjennomført åstedsundersøkelse på apoteket, skriver politiet på Twitter lørdag morgen.