– Det er en PLIVO-øvelse som skal foregå ved Universitetet i Agder, UIAs campus i Grimstad torsdag 23. november. PLIVO står for Pågående Livstruende Vold og er en prosedyre for samhandling mellom de tre nødetatene; politi, helse og brann, opplyser seniorrådgiver Trond Solvang ved stab for kommunikasjon i Agder politidistrikt, i en e-post til Adressa.

Øvelse: Nødetatene har en stor øvelse i campusområdet. Foto: Baard Larsen

– Øvelsene i Agder er viktige både med tanke på samhandling mellom politi, brann og ambulansetjenesten ute på stedet, og samarbeidet mellom etatene i det nye Samlok i politihuset i Kristiansand hvor nødetatenes operasjonssentraler sitter sammen, skriver han videre.

Øvingsansvarlig: Overbetjent Atle Loven holdt oversikten over øvelsen ved UiA. Foto: Baard Larsen

Solvang forteller at øvelsen vil foregå i ett av UIAs- bygg på Campus Grimstad og alle nødetatene vil være synlig til stede. Senarioet under øvelsen vil ikke være kjent på forhånd for noen av dem som skal delta.

– Øvelsen vil vare til ca. klokken 10.30, rapporterer seniorrådgiveren. Øvelsen vil kunne medføre at det blir en den kjøretøy fra nødetatene, som farter rundt i området med blålys og/eller sirene.

Skiltet: Utenfor UiA var det satt opp skilt for å vise at det var øvelse på gang. Foto: Baard Larsen