Dette går fram av loggen til Agder politidistrikt på Twitter. Der står det at de i hvert fall var ute på til sammen seks forskjellige kontroller rundt omkring i politidistriktet.

2,5 ganger fortere enn lovlig hastighet

Det startet i Lindesnes onsdag kveld. Her hadde de stilt seg opp på E39 ved Vestbygda i Lindesnes. Her er det 60-sone på stedet, og resultatet herfra ble at åtte bilførere fikk forenklede forelegg for å ha kjørt for fort. En MC-fører ble også anmeldt for å ha blitt målt til å ha kjørt i 147 km/t på stedet. Det er rundt 2,5 ganger så fort som det er lov til å kjøre på denne strekningen.

UP var også ute på farten i Lyngdal. Sammen med politiet var de klokka 21.40 ferdige på E39 ved avkjørselen til Tjomsland. Her hadde de hatt fartskontroll i 80-sonen, og her fikk til sammen 26 bilførere forenklede forelegg. I tillegg ble to bilførere anmeldt og fikk førerkortene beslaglagt. Her ble høyeste hastighet målt til 128 km/t.

Også i øst

Bare 20 minutter senere, klokka 22.00, avsluttet UP en kontroll på E18 på Brokelandsheia i Gjerstad. Her ble en bilfører målt til å ha kjørt 125 km/t i 80-sonen på stedet. Vedkommende fikk dermed så mange prikker at det ble anmeldelse og førerkortet ble beslaglagt.

Klokka 23.15 avsluttet også UP en kontroll på E18 ved Vinterkjær i Risør. Her er fartsgrensa 70 km/t, og resultatet herfra ble at 22 bilførere fikk forenklede forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 85 km/t.

Politiet hadde også trafikkontroll på fylkesvei 421, Holtveien i Tvedestrand. Her ble 15 biler kontrollert, og en bilfører ble anmeldt for kjøring med bil i påvirket tilstand.

I Arendal ble en kvinne anmeldt klokka 23.42 for å ha kjørt bil i påvirket tilstand og uten gyldig førerkort.

Branner langs toglinja

I tillegg til dette var det også et par påkjørsler av rådyr vest i distriktet i løpet av natta, og onsdag kveld, ved 22.20-tida, hadde et tog med brann i bremsene satt fyr flere steder langs jernbanelinja over en lengre strekning ved Sira i Flekkefjord.

Toget stoppet etter hver på Gyland stasjon, og det skulle da brenne litt blant annet i vegetasjonen på Sira.

Brannvesenet reiste så ut for å sjekke forholdene, og et par timer senere meldte de at de hadde kontroll på brannen på strekningen.

– Noen glør og småbranner på strekningen fortsatt, og brannvesenet vil derfor drive med etterslukking utover natta, skrev politiet på Twitter rundt midnatt.

Rundt klokka 07.00 torsdag morgen skriver de at brannene nå er slukket.

– Togene går som normalt, men med redusert hastighet forbi den aktuelle strekningen. Viser til Bane NOR sine nettsider. Bane NOR har hatt en vannvogn i området i natt. E39 som var stengt i natt, åpnet igjen for fri ferdsel rett før klokken 01.00, skriver Agder politidistrikt på Twitter.