Det melder VG onsdag. Nyheten kommer etter at Grimstads stortingsrepresentant Nilsen tidligere samme dag meldte at han har invitert hele Stortinget til stiftelsesmøte for en sveitsisk venneforening torsdag.

– Dette skal være en forening for kunnskapsutveksling og for å øke forståelsen for bilaterale forhold med Sveits, et land som etter min mening har en god økonomi, en sterk valuta, god tilnærming til EU, som hegner om sin suverenitet og demokrati med folkeinvolvering, og ikke minst evner å tiltrekke seg våre mest vellykkede investorer, selskap og bedriftsbyggere. De gjør tydeligvis noe riktig, og det er mye vi kan lære av tettere samarbeid her slik jeg ser det. Andre har andre inngangsvinkler for å være med i foreningen. Mange representanter fra flere forskjellige partier har fortalt de blir med i foreningen, kunne Nilsen fortelle Adressa onsdag ettermiddag.

Kupplaner

Til VG avslører imidlertid Rødt-representantene Mímir Kristjánsson og Marie Sneve Martinussen en tydelig plan.

– Planen er å kuppe den sveitsiske venneforeningen på Stortinget, sier Kristjánsson.

– Frp har lyst til å importere det sveitsiske skattesystemet til Norge, og lære hvordan Sveits tiltrekker seg verdens rikeste. Men vi mener vi må ha en forening som jobber for å tette skattehullene for de som drar fra skatteregningen sin, sier kuppmakeren til avisen, som forklarer at målet er å få mange likesinnede fra venstresiden til å møte opp for å vedta en annen formålsparagraf enn Nilsen har sett for seg, og for å velge Martinussen som leder.

– Smålig

Nilsen er ikke imponert når han får høre om Rødts planer.

– Dette høres smålig ut. Det må jeg si. Jeg synes de kan opprette sin egen forening, heller enn å komme og stikke kjepper i hjulene på vår forening som skal være politisk nøytral og for kunnskapsutveksling og relasjonsbygging, ikke rød aktivisme. Om de kommer mannsterke på møtet, så er det sabotasje, sier han til VG.