Ettermiddagsgudstjenesten søndag hadde storfint besøk av biskop Stein Reinertsen, og han var der for å lede ordinasjonen av Simon Eikill-Moen, som inntil denne stunden hadde vært teologstudent, men som nå skal virke som vikarprest med Fevik som tjenestested.

Slike seremonier er ikke hverdagskost i Grimstad, og Adressa får opplyst at det er svært lenge siden sist en ordinasjon fant sted her.

Vigslet: Simon Eikill-Moen ble søndag vigslet til prest i Fjære kirke. Vikarpresten skal ha tjenestested på Fevik. Foto: Martin Haugen

Veid og ønsket

– La denne hellige handling bli til ære for ditt navn, og til velsignelse for Simon. I dag er en stor dag for oss alle. Kirken trenger gode medarbeidere, og det får vi i dag. Du er en tenkende person, som tar studiet og tjenesten på alvor. Du er veid, og vi har funnet at vi sannelig vil ha deg. Gud går med deg med sin nåde og kraft. og vi i det, sa Reinertsen blant annet, mens han og andre deltagende prester ba for Eikill-Moen og la sine hender på ham.

Ordinasjon er i den norske kirke ansett som en hellig handling. Det er en løfteavleggelse, utrusting og velsignelse over den tjenesten man vigsles til, og i presters tilfelle en nødvendig fullmakt for å kunne forrette dåp og nattverd.

Høytidelig: Ordinasjon er en viktig og hellig rituale for den norske kirke. Foto: Martin Haugen