– Grimstad kommune må sjekke skoleveien bedre. Jeg syns også det var en mangelfull oppdatering fra Landvik skole på at bussen kom så sent hjem, sier Cathrine Torland.

Hun bor på Fillingtveit i Øvre Landvik. De to barna på 11 og 12 år ble hentet som vanlig av skolebussen mandag morgen. Etter planen skulle de ha vært hjemme igjen klokken to, men først klokken fem kom de hjem mandag.

Brøytekanten: Ungene forsøkte først å gå på brøytekanten, men den ga etter. Foto: privat

– Først ble de stående på skolen og vente på en ny buss, på grunn av noen problemer med den faste bussen. Da de nærmet seg hjemme klarte ikke bussen å komme seg forbi det siste stykket, for det var for mye vann i veien. Dermed ble ungene bedt om å gå, sier Torland.

Hun og samboeren ble ringt etter for å høre om en voksen kunne hente barna på andre siden av den enorme vanndammen. Da var klokken blitt halv fem.

Kunne endt stygt

– Jeg var der ikke selv, men jeg hadde blånektet å la de gå over vannet. For det kunne endt veldig stygt. Jeg syns ikke det var noen grei situasjon. De ble bedt om å gå på brøytekantene, men den ga etter, for snøen var veldig våt, sier hun.

Dermed gikk de gjennom vannet.

– Det er en liten dump der, og så er det vann på begge sider av veien. De måtte vasse i vann til magen, sier Torland. Hun syns ikke noe om det.

Ikke mer informasjon

– Vi har bare formidlet videre det vi fikk fra AKT, og jeg regner med de måtte tenke litt kjapt på grunn av problemer med den ene bussen. Etter at elevene var reist med siste buss fikk ikke vi mer informasjon. I dag morges fikk vi høre at hjemturen ikke hadde gått helt greit, sier kontordame ved Landvik skole, Susan Takle.

Kjell Sverre Drange, pressekontakt i Agder AKT, sier følgende om det som skjedde.

– Det var en hendelse mandag, og på dette stedet er det to veier. Begge alternativene ble prøvd. Men hvis ungene skulle komme seg hjem så måtte de gå over der det var vann. Enkelte foresatte var på andre siden, og så ble ungene fraktet hjem rett etterpå. Den veien er også meldt inn, for det har vært en utfordring med at den var stengt. Det er litt spesielle forhold rundt om kring, dessverre. Men det er ikke sånn vi ønsker skoleveien skal være, sier han.