Dette sier den erfarne operasjonslederen, med snart åtte år bak seg ved operasjonslederen, når GAT spør om status for natten. For det er heller ikke natt til tirsdag, noe å rapportere fra Grimstad.

– I Grimstad har det ikke vært noe å melde. Egentlig har det en god stund nå vært relativt rolig i deres område. Det går i rykk og napp. I resten av Agder har det også vært stile, forteller Repstad.

Ruskjørere

Noe før klokken 23 kunne avtroppende operasjonsleder Øyvind Hægeland melde om en ruskjører på Gamlevei i Tvedestrand. Patruljen stoppet og kontrollerte da en bilfører som viser seg å være påvirket av alkohol. Nødvendige prøver ble tatt, og førerkortet beslaglagt for sjåføren. Som dermed blir siktet for kjøring i påvirket tilstand.

Operasjonsleder: Politioverbetjent John Repstad var den som i natt styrte patruljene fra Agder politidistrikts operasjonssentral. Foto: Arkiv/Frank Johannessen(Agderposten).

– Siden midnatt har jeg bare loggført resultatene fra kontrollen på Myrene i Arendal, som var ferdig før klokken var ett. Her ble det stoppet en bilfører, som viste seg å ikke ha gyldig førerkort. Han mistenkes også for å kjøre i ruset tilstand, og ble tatt med til legevakt for blodprøve, kan politioverbetjenten melde fra politiets operasjonslogg.

Ukjent mann

– Ved ransaking av bilen er det funnet mindre mengder narkotika. Det opprettes sak også for dette. Totalt ble 28 kjøretøy kontrollert under trafikkkontrollen. Ellers ble en kar tatt tidligere i natt tatt med inn fra Kristiansand, da han ikke kunne identifisere seg. Vedkommende sitter foreløpig i politiets arrest, basert på utlendingsloven, sier Repstad videre.

– Patruljen reiste ut på melding om at en beruset person som gikk gjennom Baneheitunnelen til fots. Mannen opplyste til patruljen at han nylig kom fra Syd-Europa uten at han er registrert i EU. Han ble derfor besluttet pågrepet på grunn av usikker ID, avslutter operasjonsleder John Repstad.