Dette forteller Rubi Seim Amodei og Karin Haugnes ved Rasteplassen til Misjonskirken i Grimstad. I disse dager er duoen, og deres medhjelpere, i full gang med å samle inn premier.

Noe gjenstår før torsdagen, men det aller meste er allerede klart. Amodei og Haugnes har lang erfaring med å lage samlinger og sosiale sammenkomster for alle. Og håper mange tar turen.

Premiene: Her ses noen av gevinstene. Et SUP-brett er også på vei inn til gavehaugen. Foto: Baard Larsen

Billig grillmat

– Jeg skal være så årlig, og erkjenne at dette gjør vi for å samle inn penger, for å hjelpe folk som sliter, sier Karin Haugnes ved Rasteplassen. For behovet for hjelp i hverdagen har vært kraftig økende også de siste årene. Det merker de barmhjertige samaritanerne på Rasteplassen godt.

– Torsdag ettermiddag er det mulighet for å starte kvelden med en god middag, for vi serverer grillmat med en kuvertpris på bare 100 kroner per snute. Og da kan du spise så mye du vil, legger Amodei til.

Ildsjel: Karin Haugnes ved Rasteplassen. Foto: Baard Larsen

Stort behov

Etterpå er det loddtrekning på hovedlotteriet, samtidig som det blir et god, gammeldags åresalg som står på programmet. Med andre ord blir opplegget litt som i fjor. Men i år kaller de det vårbasar, ikke vårmarked.

– Vi ser jo at flere og flere har behov for litt hjelp i hverdagen. Så dette er grunnen til at Rasteplassen arrangerer vårbasar. Det blir mye moro, og et litt annerledes lotteri, for å få penger inn i kassen. Jo mer vi får inn, jo flere kan vi hjelpe, påpeker Rubi Seim Amodei og Karin Haugnes ved Rasteplassen.