– Jevnt over har det vært noen ordensoppdrag, og et par telefoner, gjennom natten. Men for Grimstads del har det ikke vært mye å rapportere om, sier Eide søndag morgen.

– Men vi har ett par oppdrag fra Grimstad. Det første er en bilfører i 30-årene, som ble stoppet av patruljen. I Grooseveien. Mannen fra Grimstad er det mistanke om kjørte i påvirket tilstand, så han ble tatt med til legevakt for blodprøve, legger operasjonslederen til.

– Førerkortet er beslaglagt, etter avklaring med jurist. Og ettersom mannen er tatt blodprøve av, får han automatisk status som siktet i saken, forteller Eide videre.

– Og ut over dette, har vi loggført skadeverk på en adresse i Stølevarden. Her har noen kommet kjørende i bil, og kastet en stein gjennom et vindu. Dette skjedde klokken 01.33, og i forkant av dette, var det melding om feststøy fra denne adressen. Om det har noen sammenheng, er for tidlig å si, oppsummerer operasjonsleder Audun Eide.

Observert: En tipser som var utenfor Fevik lørdag ettermiddag, tipset om at luftambulansen jobbet i området. Det viste seg å være øvelse. Her er helikopteret ute på et tidligere oppdrag. Foto: Baard Larsen

Lørdag ettermiddag fikk Adressa inn et par tips om at luftambulansen først hadde sirklet rundt Valøyene, før det så ut som om de jobbet med noe på baksiden av øya. Helikopteret var opp og ned et par ganger, før melder mente på det så ut som om luftambulansen landet på øya.

En kjapp telefon til AMK-sentralens vaktleder, kunne fort bekrefte vår mistanke. Det var heldigvis bare snakk om øvelse.

– Kun øvelse, ja. Det er jo fint vær nå, og da ville de benytte anledningen til å få trent litt. Dette pleier de for øvrig å gjøre en gang i uken, om været tillater dette, opplyses det fra AMK.