Dette sier Vige når Adressa tar kontakt for å høre om status på den fronten. Etter at den nye mutasjonsvarianten av korona, omtalt som BA 2.86, er i ferd med å spre seg, kan det bli aktuelt med oppfriskningsdose for flere.

– Vi har akkurat den samme, rikelige tilgang på vaksiner som resten av landet. Men vi har vært rammet av sykefravær som kortvarig har gitt litt redusert kapasitet og noe ventetid, forteller Vige.

Vaksinasjonskontoret er plassert på Brannstasjonen legesenter, ogved å ringe dit kan man bestille tid for å få satt opp avtale for vaksinasjon, forteller kommuneoverlegen. Mer informasjon finner du på kommunens nettsider her.

Endring: Ass. dir. ved Helsedirektoratet, Espen Nakstad, tror korona etter hvert vil bli et mindre problem enn sesonginfluensaen. Foto: Finn Oluf Nyquist/Helsedirektoratet

– Har lite å si for friske

Det er nå åpnet opp for 5. dose til de som er over 75 år. Aldersgruppen 18–64 år kan fremdeles få sin boosterdose. Når det gjelder den nye varianten, eller mutasjonen om du vil, vil neppe ha så mye å si for de som er friske. Men Folkehelseinstituttet sier at de som tilhører en utsatt gruppe, spesielt eldre og folk med alvorlige, underliggende sykdom, bør teste seg raskt ved symptomer.

– Da vil man kunne få tablettbehandling av fastlegen før sykdommen har festet grepet, og man blir mindre syk. Noen kan dessverre ikke ta slike tabletter pga. interaksjoner med andre legemidler, for eksempel organtransplanterte personer, men fastlegen vil vurdere dette i det enkelte tilfelle hvis man tester positivt, sier ass. dir. ved Helsedirektoratet, Espen Nakstad, til VG.

Nakstad tror covid-19 vil bli et mindre problem enn sesonginfluensaen på lengre sikt.