Operasjonsleder Eyvind Formo ved Agder politidistrikts operasjonssentral kunne rett over klokka 3 natt til lørdag, melde om at det hadde vært boligbrann i Grimstad.

– Grimstad. Kl. 0252. Melding om brann i bolig ved Frivoll. Skal være slukket av beboere. Noe røykutvikling. Alle har kommet seg ut. Nødetater er på stedet. Oppdateres, tvitret Formo.

Røykskader

Senere fulgte han opp med at det skal ha vært fem personer i huset, der noen våknet av at det brant. De involverte sjekkes av ambulanse for å ha pustet inn noe røyk.

Det skal ikke være snakk om personskader på noen av de som oppholdt seg i boligen.

– Huset ligger i Opplandsveien nær Frivoll. Det er ingen synlige ytre skader på huset, men en del røykskader inne i boligen. Så huset var ikke mulig å bo i resten av natten. De fem bor nå i et annet hus ikke langt unna, sier Formo til Adressa rett før klokken 6.50 lørdag morgen.

Soverom

– En beboer skal ha våknet av at det brant på en rom. Brannårsaken er ukjent, så her må politiet i Grimstad vurdere om kriminaltekniker skal se på saken over helgen. Uansett opprettes det sak på boligbrannen, legger operasjonslederen til.

Brannen skal ha oppstått på et soverom, og kan være forårsaket av teknisk svikt på en lader. Toppetasjen i huset har til rom med til dels store sot- og røykskader.

– Ut over dette har vi ingen oppdrag i Grimstad gjennom natten. Men vi merker jo at det er julebordsesong, med flere oppdrag jevnt over mange steder. Noen har vi tatt oss av, og noen som har fått i seg litt for mye, har helse undersøkt. Natten har vært litt hektisk, er Formoes oppsummering i morgentimene lørdag.