Værprognosene gjør at politiet, Statens vegvesen og fylkeskommunen anmoder innbyggerne i Agder om å fortsatt la bilen stå utover kvelden og torsdag morgen, skriver politiet i en pressemelding.

Dette gjelder særlig E18 mellom Kristiansand og Tvedestrand, samt i byene langs denne strekningen. Avsnittsleder ved operasjonssentralen i Agder politidistrikt, John Repstad, sier det er flere årsaker til anmodningen.

– Det vil fortsatt snø og blåse kraftig utover onsdag ettermiddag og kveld. Dette fører til snøfokk og glatte veier. Vinden vil avta i natt og i morgen tidlig, men man vil fortsatt kunne oppleve snøfokk og dårlig sikt. Brøytemannskapene arbeider fortsatt med å holde veiene åpne. I tillegg venter et stort oppryddingsarbeid langs veiene og på gang- og sykkelstiene når uværet har roet seg, og dette vil ta tid, sier Repstad i en pressemelding.

Vil føre til utfordringer

I et beredskapsmøte onsdag ettermiddag ble det enighet om at bilistene oppfordres til å la bilen stå også torsdag morgen. Når det gjelder kollektivtilbudet så finnes det oppdatert informasjon på akt.no og på AKTs reiseapp.

– Meteorologene mener været vil bedre seg utover torsdagen, men mange biler på veiene vil føre til utfordringer for dem som skal rydde bort all snøen og kan også føre til at biler setter seg fast og veier stenges, sier Repstad.